Autor: N1

Život
11.02.2024.
13:28
Kralj Čarls III boluje od kancera prostate. Prof. dr Aleksandar Milošević, urolog, smatra da je dobro što je ovakva informacija javno saopštena.
  • Radiolog

    13.02.2024 10:31
    @Tata
    Za statistiku od 10 godina - nije isto "otkrije u pocetnoj fazi" i "otkrije u pocetnoj fazi i dobio je samo zracenje". Zracenje je itekako faktor rizika.
  • Steva

    12.02.2024 18:44
    oj srrbijo med šljivama
    Jedan moj poznanik ja nedavno imao operaciju prostate za koju reče da je platio 2300, i ja mu kažem pa to i nije tako skupo,ali čovek potom reče da je iznos u evrima a ne u dinarima kako sam ja mislio.Dakle ko ima para taj će se lečiti a ko nema neka se pomoli Bogu i sačeka smtni čas.Eto tako je to u novonastalom društvenom uređenji DEMOKRATIJI.
  • Dule

    12.02.2024 10:41
    NEMOGUCE!!!
    APSOLUTNO JE NEMOGUCE je zakazati preglede kod urologa i to je opstepoznato,a sve ostalo je baljezganje da se od drveta ne vidi suma i obrnuto!
  • Tata

    11.02.2024 20:09
    PSA
    Moj tata je godinama unazad kontrolisao prostatu, redovno isao na preglede. U 82. godini mu je dijagnostufikovan karcinom prostate u pocetnoj fazi, na redovnom pregledu, tumor marker mu bio dobar. Dobio je samo zracenje, mada su neki urolozi bili za to da se samo prati. Posle godinu dana mu metastaziralo na kosti, odstranili mu testise, dobio hemio terapiju. Ali nije bilo pomoci. Borio se junacki dve i po godine. Tako da nije tacno da stariji mogu da pozive 10 godina ako se otkrije u pocetnoj fazi. Krivo mi je sto nismo otisli privatno na operaciju, posto u KC ne operisu u tim godinama iako je u pocetnoj fazi i ogranicen karcinom samo na prostatu.
  • Neki

    11.02.2024 17:55
    Neki
    Dok docekas pregled u drzavnoj…ode covek! Od 40-te jedno godisnje radim pregled krvi i prostate kod privatnika.Mogu slobodno napisati da je puno muskaraca raznih dobi koji vode racuna o ovome. Zabluda je da muskarci u Srbiji nevode racuna o ovome ali 70% ide kod privatnika jer u drzavnom cesto ili neradi nesto ili nema doktora i jos cekas sto u danasnje vreme sve mora biti odradjeno odmah iz vise razloga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna