Život
10.02.2013.
12:17
U Srbiji posluje 13 lou kost avio kompanija čiji je cilj da što jeftinije prevezu putnike. Cene su dosta niže, ali brojne peripetije ovaj vid putovanja još uvek ne čine preterano popularnim kod nas.
  • Nenad

    13.02.2013 22:46
    Overbooking
    To prodavanje više karata nego što ima mesta, iliti ''overbooking'', je nešto što često rade sve aviokompanije, i low cost i regularne, uglavnom za sedišta u ekonomskoj klasi. S obzirom da se u najvećem broju slučajeva barem neko od onih koji su rezervisali let na kraju ni ne pojavi na istom, aviokompanije overbookingom postižu smanjenje potencijalno praznih mesta, jer svako prazno mesto se posmatra kao finansijski gubitak.
    Inače, low cost letovi koštaju dosta više od onog što vidite kao cenu leta (o čemu i piše u ovom tekstu), ali nema teoretske šanse da će vas izaći isto ili skuplje nego običan.
  • ники

    11.02.2013 19:49
    лаж
    Ја путујем често тим компанијама и није ништа од овога тачно.За цену ?ПА ИМАТЕ ЦЕНОВНИКА ЗА ЕЦЛУ годину па бирајте када ВАМ ОДГОВАРА ,лукзуз и остало?Па цене производа које нуде су прихватњиве и за наш џеп мада за лет од 2 сата преживећете без јела и пића (мада морам напоменути да су цене јефтиније него на аеродрому Никола Тесла),Можете остати без местА?нИЈЕ ТАЧНО јер после продатих карата нисти у могућности натучити нове јер је тај датум блокиран и увек у авиону прва 3 реда буду празна за такве случајеве.СТОП НЕИСТИНАМА
  • Ender

    11.02.2013 17:40
    Norwegian
    Dve karte 9000 dinara za let Kopenhagen / Beograd. Udobni, novi avioni, besplatan wi-fi internet u avionu itd. Hajd neka autor teksta proba da izvede takvo putovanje JAT-om ili bilo kojom drugom kompanijom.
  • peki

    10.02.2013 20:25
    svako malo se pojavi neki novinar da objasni zasto low cost nista ne valja. pa da ne valja, ne bi postojao sirom sveta! sta znaci da nema luksuza? da li je losa JAT kafa ili gusti sok luksuz? da li koristim tehniku i gledam filmove dok letim dva sata do nemacke ili je to mozda bitno samo za duze letove.
    tacno, luton je sat od centra, ali je i heatrow 40 minuta metroom, a moze i duze. a npr u Becu lete na isti aerodrom pa ta teza nema uvek smisla. a i da vecina letova slece ili polece u gluvo doba je takodje statisticki netacna. sve i svemu, uzas. trziste je pokazalo da low cost ima smisla, a posto i klasicne kompanije i dalje postoje onda i one imaju smisla i to je to. get over it.
  • Duchess of Shangay

    10.02.2013 12:41
    Jer vi ozbiljno????
    "...jer se može dogoditi da bude prodato više karata, pa ko ne stigne da se “ugura” često je primoran da sačeka sledeći let"

    Kakva je ovo dezinformacija?
    Da li je autor ikada leteo low cost (ili, nisko tarifnom) kompanijom????

    Cisto iz bezbednosnih razloga vasa tvrdnja je potpuna izmisljotina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna