Život
02.06.2013.
17:06
Zbog neutralnog ukusa, pasulj je sastojak kako slanih jela tako i poslastica, a i pored toga njegova nutricionistička vrednost je neprocenjiva.
  • Steva

    04.06.2013 09:54
    nema,neće ni biti .....
    Pasulj domaćih sorti,sejanih kod nas,više nema.Od kad se kukuruz maksimalno tretira preparatima i kopa jednom/eventualno/,nema pasulja,koji je ranije sejan između.Ako bi se i posejao,nema ko da ručno počupa,natovari u prikolicu i kompletno obavi posao.To nije težak posao,ali zahteva radnu snagu.Šteta,ali takav je trend.Situacija dokazuje da pojedine vrste konoplje,imaju bolju prođu.
  • RR

    03.06.2013 22:23
    Rakija dobra, isto tako moze i supena kasika soda bikarbone u vodu u kojoj natapate pasulj ;)
  • @Anonimus

    02.06.2013 20:10
    Nema domaćeg pasulja!
    Na žalost, više nema domaćeg pasulja (mislim na seme pasulja proizvedeno u Srbiji). I ja sam bio u šoku kada sam to čuo iz pouzdanih izvora od dipl. agronoma.
  • Kuvar u dusi

    02.06.2013 19:01
    Jeste tako al nije tuda@Andrla
    Sve je to lepo sto su napisali ali ja bih dodao jos jednu stvar koja je NE zamenljiva,jeftina i imamo je svi u kuci.Kad pocnete da kuvate pasulj sipajte jednu casicu rakije,bilo kakve.Neutralise celulozu koja nas nadima,ispari i posle se apsolutno ne oseca.Ja sunem po jednu casicu i u luk kad dinstam za gulas i paprikas.Probajte,radi :))
  • Andrla

    02.06.2013 17:40
    korisno
    Eto nisam znao to, valjaće kad budem spremao sledeći put!
  • 02.06.2013 17:35
    Neka mi neko kaže gde se može kupiti domaći pasulj, jer svuda, pa i na pijacama se prodaje neki uvozni, po paprenim cenama. Zar mi više nemamo našeg pasulja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna