Život
31.07.2013.
15:02
Pogrešno je mišljenje da ljudi, koji imaju kožna oboljenja, leti treba da se klone sunca i morske vode i da prekrivaju obolela mesta, zbog stalnog rizika od mogućeg pogoršanja. Dermatolozi tvrde da na neka kožna oboljenja sunce i morska voda deluju blagotvorno, poput melema.
  • goxy

    13.09.2016 16:08
    Psorijaza
    Lečenje PSORIJAZE je mučan posao pun uznemirenosti, nervoze isčekivanja, pogleda,… ali meni je čini mi se mnogo pomogli ovi saveti vezano za ishranu,onda I higijenu kože,…. Na sledećem linku:
    http://adf.ly/1dvwYK

    Nadam se da to što se meni povukla znači da je rezultat mirovanja I savesnog pridržavanja režima ishrane a ne slučajnost. Ukoliko kod vas ne uspe izvinite, ali smatram da je moje I da kažem javnosti šta mi je pomoglo:
    http://adf.ly/1dvwYK
  • Samid Kamenjas

    06.08.2013 23:02
    Lijecenje psorijaze
    Garantirano lijecenje psorijaze uz vec postojece dokaze , garantirano se vise nikada ne vraća . Vise info na samid.kamenjas@gmail.com
  • Jadranka

    02.08.2013 22:22
    Kako sam izlečila psorijazu!!
    Ja imam psorijazu!
    I tačno je da morska voda i sunce utiču na pboljšanje opšte slike bolesti.
    Ali psorijaza je autoimuna bolest, i nema leka za nju..
    Korišćenje kortikosteroida je isto kratkog veka, još je gore što se koža navikne i posle ne možete bez nje!
    Meni se desilo da sam bila prilično gojazna, i nakon dijete kojom sam "skinula" 25 kg, psorijaza se povukla...
    Ni mrvice od nje!
    Vredi pokušati, izbacite iz ishrane proste šećere, brašno, osluškujte svoje telo šta vam prija a šta ne.
    Vredi i uraditi test krvi na intoleranciju na hranu, organizam će vam sam pokazati šta vam ne prija! Ja sam uspela, probajte i vi!
  • @Anonimus

    02.08.2013 08:09
    Ne
    Psorijaza se ne prenosi dodirom. Radi se o sistemskom poremecaju, lokalno eneormnom rastu celija koze i u sebi nema zaraznih komponenti.
  • Virus

    02.08.2013 08:05
    More-sunce
    Odavno je poznato da morska voda sa svim sto u sebi ima, sto moze da se vidi ili ne, kao i sunce VEOMA POVOLJNO uticu na razvoj psorijaze.

    Efekti se pripisuju povecanoj proizvodnji vitamina D u telu pod uticajem sunca, koji ljudima inace nedostaje zbog lose ishrane i nacina zivota. Psorijazu najcesce pripisuju naslednom faktoru, ali treba da se potsetimo da doktori, ako vec ne znaju mnogo o nekoj bolesti, posalju vas kuci sa objasnjenjem da je to genetski, stres ili "neki virus". :)

    Kod psorijaze, stres je ipak veoma bitan faktor. Nacin ishrane treba da bude bazni, i treba izbaciti sve kisele sastojke u ishrani. Duvan, kafu i alkohol pogotovo.

    Mrtvo more u Izraelu je poznato kao mesto lekovito za obolele od psorijaze.
  • Ja

    02.08.2013 07:47
    @kako se prenosi
    Psorijaza nije zarazna bolest. Najčešći okidač za pojavu ove bolesti je stres, a bitan je i nasledni faktor. Ima ih različitih vrsta - u obliku ljuspica, plikova itd.
  • 01.08.2013 09:24
    A muska voda leci sta?
  • 01.08.2013 09:10
    KAKO SE PRENOSI
    PSORIJAZA? Može li dodirom - rukovanjem na primer.
  • 01.08.2013 06:33
    Ja sam imao dermatitis 2 godine i otisao na more 5 dana i proshlo :)
  • Mirko

    31.07.2013 20:44
    tacno potpuno
    Posle 10 dana boravka na moru evo drugu godinu za redom psorijaza se povlaci , prva dva dana boravka na moru kao da se pokacalo a kasnije je potpuno nestala . Nazalost ne mogu promenuti mesto boravka :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna