Bez naplate ulaza u park Fruška Gora

Nacionalni park "Fruška gora" neće naplaćivati ulaz pešacima, iako su pojedini mediji tako javili.
Nacionalni park "Fruška gora" neće naplaćivati ulaz pešacima, iako su pojedini mediji tako javili.

Direktor Nacionalnog parka "Fruška gora", Radoslav Ninković, rekao je za Radio 021 da se trenutno naplaćuje samo naknada za motorna vozila, paljenje vatre i korišćenje prostora, koja iznosi sto dinara.

"Ulaz u Nacionalni park je uvek bio otvoren za pešake, i još ne razmišljamo o tome da počnemo da naplaćujemo ulaz", tvrdi Ninković.

Kako pišu "Večernje novosti", prema Vladinoj Uredbi o naknadi za korišćenje područja koja je letos stupila na snagu, svakom zaštićenom području u Srbiji daje se mogućnost da samostalno formira visinu  naknade, ali bez većih odstupanja od drugih, pišu "Novosti".

Tako bi pojedini nacionalni parkovi ulaz za pešake mogli da naplaćuju oko 100 dinara, dok za motorna vozila ta naknada iznosi 200 dinara.

  • 10.09.2010 11:49
    bns
    Daq naplaćuju pešacima ulaz u NP Fruška Gora?!!! Ko je ovde lud?
  • @

    09.09.2010 08:02
    "Kakva taksa? Toga nece biti!!!"
    -Prilikom registracije svakog vozila placa se ekoloska taksa - za ekolosko zagadjenje puteva u Srbiji.
    - Takodje placam sve poreze od cijeg dela se kojeg se finansira Nacionalni park.
    PA MI STVARNO NIJE JASNO STA JOS HOCE???

    Nemam nista protiv varijante 2.sto sam napisao u prvom postu - mislim da je to potpuno u redu, ali mi se sve cini da ce se ici na varijantu 1?

    -Ok, Vlada je donela uredbu, ali pretpostavljam da postoji zakon koji mi omogucava pravo pristupa svom posedu koji je jaci od uredbe koja kaze da treba da platim da bi stigao do njega? Ili cu trebati da koristim alternativne pristupa preko Beograda npr?
  • Vaskez NS

    09.09.2010 07:10
    @Lala
    Na raskrsnici kod pumpe na Iriškom vencu, ako sa regionalnog puta hoćeš da skreneš ili ka predajniku ili prema Vrdniku (Zmajevac, Brankovac). Stoje inkasanti sa mini fiskalnom i naplaćuju harač.
    Ako želiš iz pravca NS ka FG predlažem da koristiš sve ostale "alternativne" ulaske u taj NP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti