Decembarski Zmajdani lepih reči

"Decembarski Zmajdani lepih reči" počinju sutra. To su zimski, decembarski programi "Zmajevih dečjih igara" koji se priređuju u čast godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja.
"Decembarski Zmajdani lepih reči" počinju sutra.


- To su zimski, decembarski programi "Zmajevih dečjih igara" koji se priređuju u čast godišnjice rođenja Jovana Jovanovića Zmaja. "Zmajdani" počinju u utorak, 4. decembra - kaže urednica programa, Dušica Marinović.

U sklopu "Zmajdana" održaće se 21. festival monodrame za decu. U utorak će se igrati dve, a u sredu tri predstave na maloj sceni Pozorišta mladih. Još dve dečje predstave će se igrati u toku zimskih programa "Zmajevih dečjih igara", jedna u Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza", a druga u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača.

U Gradskoj biblioteci će biti predstavljena najnovija izdanja knjiga za decu, a u četvrtak će biti održana tribina "Bio jednom jedan Dušan", povodom obeležavanja 90. rođendana Dušana Radovića.

U četvrtak u podne u prostorijama "Zmajevih dečjih igara", u Dunavskoj 26, održaće se svečana akademija. Dodeliće se nagrada "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu, nagrada "Sigridrug" za najbolji tekst i najbolje izvođenje monodrame, nagrada "Pavle Janković Šole" koju dodeljuje Radio-televizija Vojvodine, takođe za najbolji tekst monodrame.

"Zmajdani" se završavaju dodelom nagrada, u četvrtak u podne.

  • novosadjanka

    03.12.2012 20:08
    nakaradnog li naziva
    Neka mi neko objasni ovaj naziv -"Zmajdani". ? Pokusala sam nekoliko puta naglas da procitam i zvuci mi nesto kao Z-majdani. ??
    Nema veze sa Zmajevim danima ili slicno sto barem podseca na naseg velikok Cika Jovu Jovanovica - Zmaja.
  • Dajana Kamenica NS

    03.12.2012 16:57
    Zmaj je veliki srpski pesnik
    ...Čestitam Zmajevim igrama na lepim akcijama. One su opstale zahvaljujući retkim entuzijastima. A teško im je... Imaju ogroman značaj. Grad Novi Sad se obrukao poslednjih deset godina... Nije adekvatno materijalno pomagao Zmajeve dečje igre. Tome su doprineli književnici u strukturama gradske vlasti: Blašković i Kopicl. To je sramota za Srpsku Atinu... Druge svetske kulture to nikad ne bi dopustile... Ko je nama bio smer? Ko je bio pravac? Raskorenili su sve srpsko-novosadsko.
    Neka se to nikad više ne ponovi. Zmaj je jedan od osnivača Srpske književne zadruge... Ona obeležava 120 godina postojanja. Zmaj je nacrtao čuveni znak SKZ! Grad Novi Sad i Vojvodina to moraju da poštuju! Bez dnevne politike. Kultura je starija... Zmaj pogotovo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti