Fruškogorski maraton za vikend

Planinarski maraton na Fruškoj gori, 34. put, biće održan predstojećeg vikenda, 7. i 8. maja. Start će biti u subotu, u 9 časova, u fruškogorskom naselju Popovica.

Planinarski maraton na Fruškoj gori, 34. put, biće održan predstojećeg vikenda, 7. i 8. maja. Start će biti u subotu, u 9 časova, u fruškogorskom naselju Popovica.

Organizatori Maratona očekuju da će za vikend na padine Fruške gore izaći preko 13 hiljada zaljubljenika u  prirodu. Za razliku od prethodnih godina, sada će im na raspolaganju biti pet staza više, tačnije njih 17.

"Najkraća staza će biti tzv. Bebi maraton od 4.300 metara, namenjen predškolcima, dok će  najduža staza biti Ultra plus maraton, dugačak oko 111 km, sa visinskom razlikom od 4119m", rekao je za RTV  predsednik Organizacionog odbora Milivoj Nastasić.

Za maraton se prijavljuje neposredno pre njegovog početka. Tada se dobijaju knjižice, koje se overavaju na kontrolnim tačkama. Na pojedinim punktovima služiće se čaj i voda, a za one koji prelaze više od 85 kilometara biće obezbeđen ručak i večera.

Planinarski maraton na Fruškoj gori biće održan bez obzira na vremenske prilike, kažu organizatori.

  • Lyooba

    11.05.2011 09:23
    Maraton
    Devojka i ja skrenuli sa staze i naleteli na divlje prasice i mamu divlju svinju :) Koliko god bio lep prizor, uprpasmo se propisno :) U svakom slucaju, lepo je videti da se nisu sve zivuljke razbezale!
  • Djole

    08.05.2011 16:42
    Sto zloupotrebljavaju ?
    @Pera: Zasto zloupotrebljavaju ? Ja svake godine trazim informacije i nikad ih ne nadjem na zvanicnom sajtu, niti im linkovi rade, itd.. Ovde uvek osudjuju ljude koji zele da urade nesto dobro i za visi cilj, tj. u korist ljudi koji su ljubitelji maratona i tamo dolaze!
    Slazem se sa "Pokriću se ušima i slagaću da".
  • Pokriću se ušima i slagaću da

    08.05.2011 12:40
    Ovo se zove sajt? u 2011?
    http://www.psdzeleznicarns.org.rs/prikazi.php?str=frmaraton/index.htm

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti