Kepirov advokat gost profašističkog skupa u Kanjiži

Kako saznaje Radio 021, profašistički festival "EMI Tabor" i ove godine biće održan od 6. do 8. jula u Kanjiži.
Kako saznaje Radio 021, profašistički festival "EMI Tabor" i ove godine biće održan od 6. do 8. jula u Kanjiži, a specijalni gost biće Žolt Zetenji, advokat jednog od komandanata zloglasne Novosadske racije Šandora Kepira.

U sklopu "festivala Južne mađarske regije", pored Zetenjija, istoričari Ferenc Zetenji-Čukaš i Ištvan Pinter održaće predavanje o Miklošu Hortiju, regentu koji je za vreme Drugog svetskog rata vladao kvislinškom Mađarskom, koga u najavi nazivaju "vitezom". Na ovogodišnjem "EMI Taboru" će, prema našim saznanjima, biti i reči o restituciji u Srbiji, koju će održati istaknuti član desničarske stranke Jobik Tomaš Gaudi-Nađ, kao i istorijskom insistiranju da se pojam "Vojvodina" na mađarskom jeziku zameni rečju "Južna regija".

Pored predavanja, na ovogodišnjem "EMI Taboru" nastupiće i vedete nacionalističke muzike, poput bendova "Strategia" i "Romantikuš erosak", koji su poznati po saradnji sa međunarodnom neonacističkom organizacijom "Krv i Čast". Vojvođanski EMI Tabor samo je deo tradicionalnog marša protiv Trijanonskog sporazuma, koji u Budimpešti organizuje pokret "64 županije" svakog 4. jula. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Tja

    28.05.2012 12:03
    Smesno je raspravljati se ciji je fasizam gori, jer to dovodi opet do nacionalnih tenzija i ptanja. Svaki fasizam je isti. A i ne poredi se prema gorem, vec prema boljem.
  • Ika

    28.05.2012 07:37
    Proslost
    A sad malo istorijskih podataka:

    Cije je bilo stanovnistvo Panonske nizije u 9. veku, pre dolaska Madjara?

    S S S.....Slovensko.
  • aNoNiMuS

    28.05.2012 05:51
    AJD DA CUJEM KOMENTAR
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Lekarka-koja-je-ukazala-na-korupciju-dobila-otkaz.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti