Ledolomci čekaju ugovor

Dva ledolomca u zoni Dunava kod Novog Sada spremna su za razbijanje leda na reci, ali je problem što firma "Dunav grupa agregati", u čijem su vlasništvu ti brodovi, nema potpisan odgovarajući ugovor s Direkcijom za vode Srbije, rekao je direktor saobraćaja u toj firmi Aleksandar Krstić.

Dva ledolomca u zoni Dunava kod Novog Sada spremna su za razbijanje leda na reci, ali je problem što firma "Dunav grupa agregati", u čijem su vlasništvu ti brodovi, nema potpisan odgovarajući ugovor s Direkcijom za vode Srbije, rekao je direktor saobraćaja u toj firmi Aleksandar Krstić.

On je rekao da taj ugovor nije potpisivan u poslednje tri godine i dodao da, pored ledolomaca "Čakor i Vučevo", koji su usidreni u Novom Sadu, to preduzeće ima i ledolomac "Petrovaradin", koji je usidren u blizini Beograda.

Direktor Direkcije za vode Aleksandar Prodanović izjavio je juče da Srbija ne poseduje ledolomce, ali da su preduzeća koja ih poseduju u obavezi da ih u vanrednim situacijama pokrenu. On je izrazio uverenje da će potrebni ugovori biti potpisani sa firmom "Dunav grupa agregati", odnosno da će tom preduzeću biti nadoknađeni troškovi.

Na Dunavu kod Novog Sada proglašena je redovna odbrana od leda, a iz preduzeća Vode Vojvodine saopštili su da je pokrivenost Dunava ledom od 10 do 30 odsto. Na svim kanalima sistema Dunav-Tisa-Dunav na snazi je zabrana plovidbe, dok su Tisa, Tamiš i Begej prekriveni ledom 100 odsto, pa su iz Direkcije za vode najavili mogućnost razbijanja leda putem miniranja. Do 70 odsto površine reke Save takođe je pod ledom.

  • SuminonA

    07.02.2012 14:34
    @Anonimus (13:17)
    Pojma nemam ko je kupio te ledolomce ali mi tu jednostavno nesto ne stima sa logikom drzave...

    Da ilustrujem: Ja tebi prodam sve svoje kombajne... E al' onda kad dodje zetva, onda skontam da nemam cime da povrsim zito, pa ja tebi onda brze-bolje konfiskujem te kombajne (jer mi se moze) dok ne prodje zetva... I onda kazem - sta se ljutis, pa mozes da se vozas do mile volje tim kombajnima citave godine.

    Kako god - led na Dunavu nije sala, i trebalo bi da je u stateskom interesu drzave da ima ugovorom reseno to pitanje - UNAPRED - a ne da se to resava na-vrat-na-nos kada sante leda pocnu da plove niz Dunav.
  • 07.02.2012 12:17
    @SuminonA
    Isto bi uradila svaka druga, zato smanji lupetanje.
  • sale novosadjanin

    07.02.2012 12:07
    a pravi vlasnik
    "Dunav grupa agregati" je ....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti