Pauk ipak nosi kola sa parking mesta

Iako u gradskoj odluci stoji da pauk ne sme da odnosi vozila sa označenog parking mesta zbog neplaćenog parkiranja, to se ipak dešava.
Iako u gradskoj odluci stoji da pauk ne sme da odnosi vozila sa označenog parking mesta zbog neplaćenog parkiranja, to se ipak dešava. Kako za 021 kaže naša slušateljka, Aleksandra Zekić, pauk joj je odneo automobil jer je od ranije imala neplaćene kazne za parkiranje.

"Pauk je, navodno, po nalogu saobraćajnog inspektora uklonio moja kola sa objašnjenjem da uklanjaju vozila kako bi na tom mestu mogli da se parkiraju oni koji će platiti parking", navodi Zekićeva.

Portparol "Parking servisa" Radovan Jeknić, kaže za naš radio da je sve po zakonu, jer u tom slučaju saobraćajna inspekcija ispisuje specijalan nalog. Kako kaže, inspekcija time primorava one koji dugo izbegavaju da plate kazne za parkiranje da to i učine.

"Upravo prema odluci o javnim parkiralištima, saobraćajna inspekcija ispisuje nalog kojim se omogućaja uklanjanje vozila zbog više neplaćenih kazni za parkiranje i tada je automobil moguće odneti sa parking mesta", objašnjava Jeknić.

Prema njegovim rečima, radnici "Parking servisa" prilikom kontrole imaju uvid u evidenciju koliko vlasnik automobila ima neplaćenih kazni, i u skladu sa tim vrše uklanjanje tih vozila.

"Naši radnici, kada proveravaju da li je neko platio parking ili nije, imaju i evidenciju o tome koliko puta neko nije platio parking, odnosno, koliko doplatnih karata ima izdatih na njegovo ime. Taj podatak koristi saobraćajna inspekcija i daje rešenje za odnošenje takvog automobila dok vlasnik ne izmiri svoje obaveze", navodi Jeknić.

Naša slušateljka ipak smatra da joj je "Parking servis" neosnovano zaplenio automobil, zbog čega je najavila tužbu protiv Grada i ovog preduzeća. (M.S.)

  • Sasa

    11.09.2017 08:53
    Sramota za lopovsku drzavu
    Juce kod Stranda kod mosta slobode samo sam se parkirao i otišao do plaže po klince i vratio se do kola kazna je već bila na brisacu stavljena od iznosu od 1000 din. Nisam se zadržao ni 10 min. Šta da kažem za PARKING SERVIS sve najgore
  • Branislav

    15.11.2011 18:14
    Zasto?
    A zasto se taj tiket naplacuje 1000din? Kolika je danas prosecna plata gradjana? Kolika je procena potrosacke korpe? O ostalim racunima i da nepricam, ove je bezobrazluk cist... Naravno da treba da se pise tiket vozacu koji nije platio parking, sve je to u redu, al' ajd malo da budemo realni... Po meni bi cena od 100din bila sasvim dovoljna i svi bi bili na dobitku, taj iznos bi sigurno svaki gradjanin platio u roku od 2h, ne bi bio kaznjen, servis bi dobio svoj novac i svima lepo. Ali ne, kod nas mora, pa mora da se krade! A ovo za pauka da ne pricam, sramota! Pozdrav svima
  • Poznavalac_stvari

    13.03.2011 14:04
    OVo pravno nije moguce
    To sto neko ima neplacenih tj ima doplatnih karata, nije opravdanje za nosenje vozila sa parkinga. Zamislimo da je neko dobio 10 doplatnih karata, i otisao na sud, a u medjuvremenu mu pauk vise puta odneo auto, pa se na sudu ispostavi da nije kriv ni za jednu doplatnu...kolikoc ce parking servis platiti vlasniku za odnosenje i dusevni bol??? O tome ne razmisljaju, oni su doneli neku svoju odluku ne razmisljajuci pravilno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti