Policija poručila biciklisti da dostavi još podataka

Vozač pikapa koji je krajem decembra udario novosadskog biciklistu Miloša Ljubanića još nije uhapšen, iako je on sopstvenom istragom locirao vozilo i policiji dostavio registarske oznake.
Vozač pikapa koji je krajem decembra udario novosadskog biciklistu Miloša Ljubanića još nije uhapšen, iako je on sopstvenom istragom locirao vozilo i policiji dostavio registarske oznake.

Automobil sa oznakom "Zlatibor voda" lociran je u Horgošu, ali pripadnici Policijske uprave Kikinda još uvek prikupljaju podatke kako bi mogli da privedu vozača. Kako navode u Saobraćajnoj policiji, vlasnika automobila nije bilo moguće povezati sa udesom jer Ljubanić nije dostavio dovoljno podataka, a registarske oznake koje je dostavio nisu bile tačne. Biciklista tvrdi da je jedina greška bila kvačica na slovu Č i da je to jedina formalnost zbog koje policija nije privela čoveka koji ga je udario i potom pobegao sa lica mesta.

"Zapisao sam broj tablica odmah i na vreme, ali sam umesto slova Č u telefon zabeležio slovo C i to je unelo zabunu i izgleda zato policija nije uspela da ga pronađe. Pogrešio sam u kvačici", kaže Ljubanić.

Podsetimo, ovaj Novosađanin je zadobio lakše povrede kada ga je pikap udario na raskrsnici Kisačke i Hadži Đerine, a Ljubanić je sa svojim prijateljima vozilo tražio po gradu i nakon dva meseca ga locirao na Keju.

  • 02.03.2012 07:32
    Srbija u bunaru
    Sve to liči na staru dobru priču o prijatelju u policiji koji će to obesmisliti, onda ćemo sačekati da zastari i sve OK. Na isti sistem su ranije izdavali duplikate vozačkih dozvola prijateljima alkosima kada im sud oduzme dozvolu. Policija je još uvek velikim delom korumpirana i ne razlikuje se mnogo od Slobinih batinaša. Šta će nama kulturan i školovan policajac, kada nepismen bolje sluša naređenja. Zato su i ugasili srednju školu unutrašnjih poslova u Kamenici i pretvorili je u boot-camp za štancovanje nepismenih siledžija. Čini mi se da je iz dana u dan sve gore i gore.
  • Tetka

    02.03.2012 05:16
    komunalna nije bolja
    kada sam komunalnoj policiji prijavila čoveka čiji je pas bez povoca masakrirao na ulici mog uredno vezanog psa (ime, prezime, adresa, svedoci), prvo su mi rekli da ne mogu ništa zato što ONI TO NISU VIDELI.

    kad sam zatražila da me nauče na osnovu koje tačke zakona i gradskih odluka tumače da je moguće da rade svoj posao jedino ako su se u nešto lično uverili i kako to da moje i svedočenje drugih ne valja, počeli su da "rade". (analogija sa saobraćajkom i policijom mi je malo pomogla da razumeju da je moguće da rade svoj posao iako nisu bili neposredni svedoci događaja)

    konačno, da bi stvarno radili (?) zatražili su od mene da im JA DOSTAVIM JMBG vlasnika psa.

    prošla sam isto što i ovaj čovek, pronašla sam sama taj jbni JMBG (koji spada u lične i poverljive podatke o ličnosti, dala mi ga je policija (!) na osnovu iste prijave protiv tog čoveka).

    kada sam im dostavila JMBG, tražili su i da probam da fotografišem (sic!) tog čoveka i njegovog nevezanog psa, nekada, tako, na ulici, pa da im dostavim i taj dokaz. ne treba valjda da kažem da smo isto moji prijatelji i ja pravili sačekuše po kraju da bismo ga snimili. strašno i ponižavajuće.

    to je bilo pre dve i po godine. bila sam dosadna kao vaška, pa sam ih naterala da konačno podnesu prijavu sudiji za prekršaje pre zastarenja.

    ovo je nevažna stvar (osim što je naš pas ostao invalid i osim što je umesto mog psa to moglo da bude neko malo dete), ali dobro ilustruje rad onih koji primaju novac iz budžeta, tj, koje mi plaćamo.
  • novosađanka

    01.03.2012 23:03
    strašno
    Koji su to lelmudi od policije, neverovatno!
    Ma neće da rade pa se parve ludi, sram ih bilo,a li će zato da štrajkuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti