Riblja pijaca dobila novo ruho

Na Ribljoj pijaci obeležen je završetak većine radova na rekonstrukciji prodajnih i administrativnih objekata, i sada najstarija novosadska pijaca ima sasvim novo moderno ruho.
Na Ribljoj pijaci obeležen je završetak većine radova na rekonstrukciji prodajnih i administrativnih objekata, i sada najstarija novosadska pijaca ima sasvim novo moderno ruho.

Svih 56 lokala na Ribljoj pijaci kompletno je rekonstruisano.

Metalna stolarija zamenjena je aluminijumskom, stara fasadna cigla terakotom, a drveni zabati čamovinom. Gde je bilo neophodno urađena je i statistička potpora objekata i novi krovni pokrivači, rekao je direktor JKP "Tržnica" Miloš Tubić.

"Još uvek neki radovi nisu završeni, ali sve finese će biti gotove do kraja godine. U ovaj projekat uložili smo ukupno 16 miliona dinara za renoviranje lokala i preko dva miliona dinara za izradu pokretnih tezgi. Očekujemo da će se sav uložen novac vratiti, jer je odaziv zainteresovanih zakupaca prostora veliki", izjavio je Tubić.

Otvaranju rekonstruisane Riblje pijace prisustvovao je i zamenih gradonačelnika Borko Ilić, koji je istakao da je rekonstrukcija najstarije novosadske pijace rađena po ugledu na evropske pijace i tržnice, i da je posebno zanimljivo što je napravljen i mini trg na kome će se moći organizovati raznolike manifestacije.

Prisutni su bili i mnogobrojni zakupci poslovnih prostora. Tom prilikom sugrađani su mogli da probaju mesne specijalitete i pića raznih proizviđača.

  • shucky

    29.12.2014 00:06
    strehe se ne spominju
    to od camovine,ceoni deo i jeste zabat,
  • Andrija Šrek

    27.12.2014 11:10
    @Dukelander
    1. Aluminijum JE metal, i to IIIA grupe
    2. Streha stvarno NIJE isto što i zabat
    3. ...ali "statistička" potpora objekata, neprocenjivo!
  • 27.12.2014 11:01
    voleo bih da imamo lep grad
    Nisam citao komentare pa ne znam da li je neko vec rekao,godima se prica da ce ta pijaca biti izmestena jer joj nije mesto u strogom centru grada.Koliko se secam,govorili su da ce tu biti trg i to bi zaista ,po mom misljenju,bilo lepo.
    Ali vlast se menja,sa njom verovatno i urbanisti,a sa njima ideje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti