Sumnjiv gradski tender za javno informisanje

Gradska uprava raspisala je tender sa uslovima javne nabavke koji dovode u pitanje regularnost postupka.
Gradska uprava raspisala je tender za usluge informisanja javnosti putem informativnih panoa sa uslovima javne nabavke koji dovode u pitanje regularnost postupka.

Naime, ova javna nabavka male vrednosti sa rokom za dostavljanje ponuda do 1. septembra u uslovima zadatim ponuđačima ima stavku koju u Novom Sadu može samo da ispuni jedna firma.

U tenderu konkretno stoji da ponuđač može biti firma koja ima minimum 15 "city lights" panoa na stajalištima GSP-a, čime se isključuju iz utakmice svi drugi ponuđači. Podsetimo, Novi Sad je još devedesetih godina sva stajališta ustupio privatnoj marketiškoj firmi na održavanje, tako da niko drugi nema mogućnost u gradu da postavi  "city lights" na stajalištu.

Ukoliko tender sa ovim uslovom dođe do faze za otvaranje ponuda za očekivati je da će ostali potencijalni ponuđači koji iznajmljuju bilborde i panoe u gradu uložiti prigovore, jer su uslovi takvi da se može prijaviti samo monopolista.

  • Da

    27.08.2014 07:10
    ...
    Nigde nisu sva posla cista, ali bas nigde. Ako vec treba da odaberem s kim cu da radim, onda cu sa onom firmom koja ima sve legalno, koja ima sta da mi ponudi, koja ima najbolje lokacije u gradu, koja ima bogatu mrezu, a ne par medija razbacanih po gradu kud-koji...

    Svi nesto vrdaju, ali, kad je vec tako, onda cu raditi sa onim koji se istice od svih vrdalica. Podrzavam grad u odluci da napise ovakav tender. Odmah da se ogradi od ilegalaca i neprofesionalaca i prodavaca muda za bubrege.
  • sven

    26.08.2014 23:09
    Nema ovde nista sporno niti sumnjivo. Cini se da ovakve price pustaju samo firme koje ne ispunjavaju visoke standarde i ne rade kvalitetno.
  • Biznismen

    26.08.2014 20:22
    e moj ti...
    @Quatro mogao bi malko da se informises. mislis li stvarno da niko u gradu nema bilborde i city l.? Pitaj firmu ciji se bilbordi (samo delic) nalaze (recimo) kod Uspenske crkve a city l. na Bulevaru Oslobodjenja, pa pitas firmu ciji je onaj ogromni bilbord na uglu Modene i Mihajla Pupina (ne mozes ga promasiti, a samo je jedan od niza kojima raspolazu), pa pitas firmu koja ima bilborde u Rumenackoj i city l. po sirem centru grada, pa pitas... ima minimum 4 agencije koje ne bih imenovao. I svi imaju bilborde i city l. u svom vlasnistvu. Proveri pa se uveri. A pisem u svoje ime jer sam biznismen i hocu da pomognem ljudima koji hoce da se reklamiraju. Ostavio bih ja i broj telefona da me kontaktiraju, da to uradim umesto njih za procenat, ali onda ''dusmani'' sa 021 nece objaviti! Hehehe! Sala mala na racun redakcije koju pozdravljam :-) Pozdrav i za tebe Quatro i pazi sta pises ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti