Trg Republike i okolne ulice do septembra u novom ruhu

Radovi na parternom uređenju Trga Republike su završeni, a Zavod za izgradnju grada je u rekonstrukciju ovog dela grada uložio oko 190 miliona dinara.
Radovi na parternom uređenju Trga Republike su završeni, a Zavod za izgradnju grada je u rekonstrukciju ovog dela grada uložio oko 190 miliona dinara.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i uskoro se ulazi u završnu fazu, saopšteno je iz ovog preduzeća. Preostalo je da se postavi urbani mobilijar i hortikulturno uredi prostor. Postavljanje klupa, korpi za otpatke, zaštitnih stubića, mesta za parkiranje bicikala i sadnja drveća upotpuniće novi, lepši i funkcionalniji izgled Trga.

Nov izgled dobiće i Riblja pijaca, o čemu je 021 već pisao. Popločan je pijačni plato, rešeno je odvođenje atmosferskih voda, a zahvaljujući radovima koje je izvršila JKP "Tržnica", Novosađani će uskoro imati funkcionalnu i komunalno uređenu pijacu. Privodi se kraju i kompletna rekonstrukcija ulica Miloša Bajića, deo Daničićeve, i deo Žarka Vasiljevića.

Kompletan posao u ovom delu grada planiran je da se završi krajem septembra.

Podsetimo, Trg Republike zahtevao je hitnu intervenciju zbog izuzetno lošeg stanja u kom se nalazio. Iz ZIG-a napominju da će privođenje prostora na Trgu republike svojoj primarnoj urbanističkoj nameni, koja podrazumeva izgradnju podzemne garaže, uslediti onda kada se za to steknu svi potrebni uslovi, odnosno finansijska sredstva.

  • selektivno pamcenje

    06.08.2015 06:32
    moram da priupitam dusebriznike nase zasto se nisu pobunili protiv ovog nacina uredjanja trga republike?
    i kakvo je ovo uopste uredjenje kada nije u skladu sa urbanistickim planom?
    da nemamo tu sproveden konkurs i pobednicko neko resenje?
    mislim da su se kolege istoricar i arhitekte trebale zaloziti i za ovu stvar..
  • gavra

    05.08.2015 21:50
    Besprizorno odugovlačenje ...
    Deo trga republike je već završen , osim 5 m prilaza sa strane Kosovske ulice i neopravdano je ostavljen nezavršen prilaz parkingu , trgu , ulazu u sabornu crkvu i sprečavanje gradjana i snabdevanja da pridju ... to što mobilijar i zelenilo nisu postavljeni ne znači da nam treba odugovlačiti prilaz centru grada !! Pored toga se raskopanim ulicama ne može prići ribljoj pijaci i velik deo prodavaca će je napustiti ..parking koji je postojao je smanjen na jednu trećinu a i ovako je nedostajalo parkinga u centru . Ne vidim da će novi trg imati neki smisao i upotrebljivost ali ni estetski se ne uklapa u taj deo centra .
    Bolje da su renovirali pijacu , a onima koji žele i dalje žute klinker ploče - zašto one nisu postavljene na staze trga a kolovoz asfltiran da se ne kližemo zimi ?
  • berolina

    05.08.2015 14:06
    samo SATRE

    fale...bice k'o na sabackom vasaru, danju-nocu smrad i buka!

    w.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti