Zaplenjena roba sa carine se prodaje u Novom Sadu

U depou carine u Novom Sadu čuva se razvnovrsna roba zaplenjena na granici zbog raznih prekršaja, a nakon sudske odluke, stvari kao što su blindirani "mercedes", nakit i trofejno oružje, prodaju se na aukciji.

U depou carine u Novom Sadu čuva se razvnovrsna roba zaplenjena na granici zbog raznih prekršaja, a nakon sudske odluke, stvari kao što su blindirani "mercedes", nakit i trofejno oružje, prodaju se na aukciji.

Među zaplenjenim stvarima ima baš svega, od šleperske prirkolice, trofejnog oružja, zlatnog nakita, više od tone milka čokolade do voznog parka sa 400 automobila među kojima se ističe blindirani "mercedes", par kamiona i jedan autobus, pišu "Novosti".

"U naš depo stiže roba oduzeta na prelazima u Batrovcima, mostu kod Bačke Palanke, Šida, Ljuba-Neštin i Sot, ali i sa granice na Dunavu", objašnjava šef odseka za opšte poslove Erika Micić i dodaje da "privremeno i trajno oduzeta roba čeka pravosnažnu sudsku odluku, posle koje se ili vraća vlasnicima ili ide na aukcijsku prodaju".

Naredne subote će na licitaciji biti ponuđena 32 automobila, među kojima su "jaguar" iz 2005. godine, čija je početna cena od 560.000 kao  i "alfa romeo" star 23 godine. Nije poznato ko će sve učestvovati u nadmetanju zato što ponude stižu pod šifrom, a česta praksa je da će doći i bivši vlasnici od kojih je stvar i oduzeta.

"To nije neuobičajeno, jer se i ranije dešavalo da oduzeta kola, na licitaciji ponovo kupe bivši vlasnici", napominje referent prodaje Darko Fot.

"Zanimljiv je slučaj vlasnika koji je, po svaku cenu, želeo da odkupi svog četvorotočkaša jer je emotivno vezan za njega zbog toga što je, kako kaže, "toliko žena prevezao u njemu", priseća se Fot.

Trofejno oružje, kao na primer sablje, praistorijsko oružje, na granicu je stiglo bez dozvole, i zavšrilo je u depou. U carinskom magacini ima i na stotine litara raznog pića od viskija pa do vrhunskog burbona u flašama u obliku Napoleona.

Patike poznatih firmi iako izgledaju kao originali, oduzete su zbog povrede prava intelektuelne svojine. U uredno složenim kutijama je i manja količina lekova, ali i stimulativnih sredstava kao što je "vijagra".

  • Posteni

    29.03.2018 16:56
    I sve sto smo stekli potrosice neki
  • laki

    29.10.2014 21:27
    licitacije u ns
    naravno da neznamogde i kad je licitacija,ekipa sa carine i njihovi prijatelji za procenat to rasture izmedju sebe.

  • Dragan

    01.01.2014 14:58
    A za ostalo
    Jel ima neko ovde ko ce da kaze gde se nalazi licitacija za tehniku, garderobu i sl

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti