Vučić: Srbija će učiniti ono što od nje traži Evropa

Premijer Aleksandar Vučić rekao je za BBC da je Srbija spremna da bude deo evropskog rešenja za pitanje izbeglica bilo da je reč o zatvaranju granica ili sistemu kvota.

Na pitanje novinara šta će se desiti ako Nemačka u nekom trenutku zatvori granice, zbog čega bi u Srbiji došlo do nagomilavanja migranata, Vučić je rekao da će Srbija učiniti ono što bude evropska odluka.

"Ako nam kažu da se granice zatvaraju, mi ćemo ih zatvoriti, čak iako ja ne mislim da je to najbolje rešenje. Ali, ako nam kažu da to jeste najbolje rešenje i zajedničko evropsko rešenje, mi ćemo tako učiniti. Samo nam je potrebno da čujemo šta je to sveobuhvatno, zajedničko evropsko rešenje", istakao je premijer.

Vučić je podsetio da je više puta u Briselu razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i drugim evropskim liderima o problemu migranata.

"Rekli smo da ćemo postupati u skladu sa onim što se budu dogovorili. A sve vreme smo bili zemlja koja je te ljude tretirala na human, ljudski način. U Srbiji niste mogli da vidite suzavac, palice, svakakve druge stvari. Samo u Srbiji", naglasio je Vučić.

Premijer Srbije, koji danas sa brojnim svetskim liderima u Londonu učestvuje na Donatorksoj konferenciji za Siriju, naglašava da je Srbija prihvatila migrante jer je i sama pre 20 godina imala sličnu situaciju.

On je dodao da je Srbija spremna čak i da učestvuje u sistemu kvota i da prihvati 5.000 ili 10.000 ljudi u našoj zemlji, ukoliko bi oni želeli da ostanu.

Autor: Tanjug
 

  • BatanNS

    05.02.2016 03:44
    Dosta smo glumili ludilo i protivili se svemu. Zdrav razum nalaže da počnemo da sarađujemo sa svetom i da se uključimo u svetske tokove. Saradnja i diajlog, jedini naš put.
  • VLADO

    04.02.2016 22:00
    bas bi hteo drugih da vidim sta bi uradili kad se tako pametno prave gledaju samo ko konj pravo ko razume shvati ce........
  • Vlada

    04.02.2016 09:42
    ---
    Ovaj "premijer" premijeru uništenja Srbije uređuje u skladu sa scenarijem meni nekih nepoznatih centara pisanja kako sprovesti razaranje neke države. Ovo što on radi nema utemeljenja ni u logici, ni pravu, ni u zdravom razumu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.