Iz ove fontane će teći pivo

Slovenački gradić Žalec, smešten u dolini poznatoj po proizvodnji hmelja, dobiće fontanu iz koje će moći da se toči pivo, odlučila je većina odbornika u lokalnom parlamentu.
Kako piše ljubljanski Dnevnik, projekat gradnje fontane iz koje će umesto vode teći pivo posvađao je najpre gradske oce u tom mestu, ali je dve trećine odbornika, na vanrednoj sednici koju je tražila opozicija, odbacilo predlog da se planovi obustave, a novac upotrebi u druge svrhe.
 
Za gradnju prve evropske fontane iz koje će moći da se natoči pivo najviše se zalaže načelnik opštine Janko Kos iz stranke Socijalnih demokrata (SD), a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji kako da grad privuče turiste.
 
Za projekt je u budžetu već osigurano 170.000 evra, više od polovine od ukupno potrebnih 350.000.
 
Fontanu s pivom podržava i većina stanovnika, pokazala je jedna anketa.
 
Autor: agencije
  • darius

    05.02.2016 18:57
    SUPER
    Mene su vec privukli! Puna podrska!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.