Poziv za posmatrače izborne kampanje

Agencija za borbu protiv korupcije objavila je Javni poziv za prijavljivanje kandidata koje će angažovati za posmatrače izborne kampanje.
Predviđeno je da Agencija angažuje 134 posmatrača u 23 grada u Srbiji, na osnovu čijih podataka će ta institucija kasnije utvrđivati kako su stranke trošile sredstva tokom kampanje.
 
Na sajtu Agencije objavljeno je da se pozivaju kandidati da se prijave na javni poziv za centralnog koordinatora, koordinatora i terenskog posmatrača. Na sajtu se mogu naći detalji o načinu prijavljivanja, kao i obrazac prijave i Pravilnik o posmatračima izborne kampanje.
 
Političke stranke obavezne su da Agenciji dostave izveštaje o troškovima izborne kampanje 30 dana od dana proglašenja konačnih izbornih rezultata, a zaposleni u Agenciji će te izveštaje porediti sa izveštajima dobijenim od svojih posmatrača i reagovati ukoliko se utvrde nepravilnosti.
 
"Za ovu izbornu kampanju predvideli smo manji broj posmatrača u odnosu na izbore održane 2012. i 2014. godine kada je bilo 165, odnosno 142 posmatrača", rekla je pomoćnica direktora Agencije Katarina Klara Dakić.
 
"Terenski posmatrači idu po terenu, posmatraju i beleže objavljene bilborde i javne događaje, prikupljaju dokaze i dostavljaju svoje izveštaje koordinatorima koji ih obrađuju. Podaci se mogu prikupljati, po nalogu Agencije, i od drugih pravnih lica, državnih organa, jedinica lokalne samouprave", kaže Dakić.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija