FOTO: Nepismena učiteljica: "Nepričaj na čas"

Majka učenice iz Podgorice bila je zatečena kada joj je ćerka donela svesku sa primedbama koje je ostavila njena učiteljica.

Sudeći po njima, učiteljica nije savladala osnove maternjeg jezika, s obzirom na to da je svaka rečenica imala pravopisnu ili gramatičku grešku.

Kako prenosi crnogorski portal, postavlja se pitanje kako da očekujemo da nam se deca obrazuju ako ih “vode” prosvetni radnici koji ih podučavaju rečenicama: “Nepričaj na čas”, “Učenica priča na čas”, “Prati linije u svesku kada crtaš”.

“Na šta je spala naša prosveta? Kao što mozete videti, u pitanju je elementarna nepismenost dotične učiteljice. I šta ja kao roditelj treba da uradim i napišem ispod ovakvih poruka dotičnoj učiteljici?!“, objavila je na svom Fejsbuk profilu ova razočarana majka.

Autor: Alo

  • Laura

    07.02.2016 23:10
    Ako se negacija i glagol u CG lokalu pise zajedno onda je to neka nova crnogorska gramatika...
  • Teodosije III

    07.02.2016 21:12
    Pa tako se govori u CG u lokalu!.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.