Srpski pilot heroj: Bezbednost na aerodromu ravna nuli

Srpski pilot Vlatko Vodopivec koji je uspeo da u Somaliji prizemlji avion s rupom u trupu, kaže da nikada nije sumnjao da je to izazvalo nešto drugo osim bombe.

Vodopivec je napomenuo da je bezbednost na aerodromu u somalijskoj prestonici Mogadišu bila ravna nuli.

On je za agenciju AP rekao da za čitav incident krivi odsustvo bezbednosti na somalijskom aerodromu gde je stanje, kako je naveo, "haotično". Vodopivec je dodao da su somalijski istražitelji u početku pokušali da okrive njegovu avio kompaniju.

Eksplozija bombe bila je razlog što je putnički avion avioprevoznika "Dalo erlajns" u utorak morao da prinudno sleti u Mogadiš, izjavio je u subotu somalijski ministar saobraćaja i avijacije, Ali Ahmed Džamak. Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u avionu i da je postojala namera da svi u avioni budu ubijeni, preneo je Rojters.

Stručnjaci avijacije i srpski pilot koji je uspešno prizemljio letelicu posle incidenta, izjavili su još u sredu da je eksploziju u avionu somalijskog avioprevoznika "Dalo erlajns" najverovatnije izazvala bomba.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.