FOTO: Devojčica putuje po svetu od svoje desete nedelje

Malena Britanka Esme najmlađa je svetska putnica.

Kada joj je bilo tek 10 nedelja njeni roditelji su odlučili da krenu na put po svetu i od tada nisu stali.

Karen Edvards (31) i njen suprug Šon Bejs odlučili su da maksimalno iskoriste porodiljsko: još tokom trudnoće bukirali su letove i hotele, spakovali rančeve i zatim obišli Aziju, Australiju i Novi Zeland.

Šon je zbog toga dao otkaz, a Karen, inače medicinska sestra, priznaje da je njihova porodica mislila da su potpuno poludeli kada su s bebom krenuli na put. Ipak, mladi roditelji tvrde da putovanje s bebom nije nemoguće niti se osećaju ograničeno, a sigurni su i da njihova beba ni na koji način nije oštećena njihovom odlukom.

Dosad su potrošili oko 10.000 funti - što ušteđenog novca, što Karenine porodiljske naknade, kao i zarade od iznajmljivanja stana u Londonu, a proputovali su Irsku, Singapur, Australiju, Indoneziju, Maleziju, Tajvan, Vijetnam i Hong Kong. Put je olakšavala činjenica da Esmé još sisa pa priprema hrane nije bila problem, a malena je potrebne vakcine primila u Velikoj Britaniji.

Roditelji tvrde da im je najteže zapravo bilo kada su u nekoliko navrata bili kod kuće u Londonu, jer je Esmi bilo dosadno. Devojčica sada ima nešto više od godinu dana - preciznije, 17 meseci - a porodica će sledeće nedelje ponovo krenuti na put. Obići će Tajland, Kambodžu i Novi Zeland.

I Karen i Šon su putovali svetom pre nego što su postali roditelji, i nisu želeli da se odreknu tog zadovoljstva kao roditelji. Malena Esmé je tako proputovala više zemalja u prvoj godini nego većina ljudi u čitavom životu.

Autor: 021

  • Radomir

    09.02.2016 21:36
    ja
    put oko sveta nevazi ako neposete SRBIJU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja