Šest godina nije dolazio na posao, niko nije primetio

Jedan Španac zaposlen kao državni činovnik kažnjen je sa 27.000 evra pošto je otkriveno da nije dolazio na posao najmanje šest godina.

Odsustvo Hoakina Garsije s posla primećeno je tek kada je dobio pravo da dobije nagradu za dug radni vek. Taj šezdesetdevetogodišnjak, čiji je posao bio da nadgleda izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, nedavno je penzionisan.

On je demantovao optužbe navodeći da je žrtva maltretiranja. Sud je presudio u korist vlasti i naložio mu da plati kaznu.

Godišnja plata gospodina Garsie iznosila je 37.000 evra pre oporezivanja, a bio je zaposlen u kompaniji kojom upravljaju lokalne vlasti u jugozapadnom gradu Kadiz. Njegova kazna je ekvivalentna jednogodišnjoj zaradi nakon oporezivanja i to je najveći iznos koji je kompanija mogla legalno da povrati.

Na sudu se saznalo i da ga šef kompanije u kojoj je Garsija bio zaposlen nije video godinama iako mu je kancelarija bila nasuprot njegovoj. Kompanija je mislila da je Garsija pod nadzorom lokalnih vlasti i obrnuto.

Autor: B92

  • Mile

    12.02.2016 16:35
    Pričalo se da čovek stanuju u Kruševcu a radi u Novom Sadu, svaki dan, puno radno vreme.
  • novosađanin

    12.02.2016 14:37
    izuzetak?
    Da li bi našli slične primere i u npr. novosadskom Vodovodu, pitam se ja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti