Svet danas obeležava Dan radija

Širom planete danas, 13. februara obeležava se Svetski dan radija.

Unesko je proglasio ovaj praznik da bi promovisao radio kao medij i sve mogućnosti koje pruža. Svetski dan radija je Unesko utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija Ujedinjenih nacija. Za Unesko Svetski dan radija je svojevrsno priznanje koristi koju radio donosi čovečanstvu već više od stotinu godina.

Udruženje RAB Srbija ima za cilj da poboljša položaj ovdašnjih radio stanica. Predsednica udruženja Maja Rakovic kaže da je radio prisutniji nego ikad u našim životima.

- Mnogi su prognozirali njegov kraj, ali su pogrešili. To je tako, jer je radio jednostavno vezan za ljude, a mi to ni ne primećujemo. Iako o njemu mnogi misle da je zastareo medij, istraživanja i praksa pokazuju sasvim drugačije rezultate - kaže Rakovic.

Inače, jedan od pronalazača radija je i Nikola Tesla. On je prvi predstavio principe radija i prenos signala na velike daljine.

  • Bez Ozona u Srbiji

    13.02.2016 13:31
    Čestitam Dan Radija svim našim profesionalcima i svim radiostanicama!
    Ako bi se neko usudio a pokrene emisiju tipa "Ozon" koja je išla na nekadašnjem radiju Studija B,
    bio bih mu prilično zahvalan. Pretpostavljam da bi išle poruke ljubavne, a ne profesionalno ljubavne niti političke. E, tu bi ste imali primat nad svetlećim sokoćalom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija