"Laži neće proći" - deo roditelja potpisima garantuje za učiteljicu

Deo roditelja učenika koji pohađaju jedan od trećih razreda novosadske osnovne škole "Nikola Tesla", iz kojeg se na polugodištu ispisalo sedmoro dece, stao je na stranu učiteljice.

Njih sedamnaest potpisalo je pismo naslovljeno sa "Laži neće proći" u kom navode da učiteljica, zbog čijeg rada su neki od roditelja ispisali svoju decu iz razreda, svoj posao obavlja "savesno, posvećeno i stručno".

Ovaj razred je imao 28 đaka, a sada je spao na svega 21. Pismo podrške potpisuje njih 17, odnosno 60% od ukupnog broja. Tvrde da problema sa učiteljicom nije bilo.

- Razlozi ispisivanja dece ili prebacivanja u drugo odeljenje su različiti. Kao roditelji čija su deca i dalje u tom odeljenju, smatramo da učiteljica savesno, posvećeno i stručno obavlja svoj posao, od samog početka pa do danas - navode oni u pismu koje su dostavili redakciji 021, a pismo potkrepljuju svojim potpisima. Dodali su i da će, ukoliko je to potrebno, priložiti sveske, radne listove i kontrolne zadatke njihove dece kako bi pokazali da im nije uskraćeno da iskazuju svoju kreativnost, odnosno znanje.

Podsetimo, zbog nezadovoljstva dela roditelja koji su svoju decu povukli iz razreda, direktor škole Igor Milićević je za 021 rekao da je napravljen plan podrške deci i učiteljici. - Pojačali smo vaspitno-obrazovnu kontrolu, pedagoško-psihološka služba odlazi na časove i nadzire rad učiteljice. Bilo je propusta koje smo uočili u njenom radu, rešićemo problem - rekao je tada Milićević.

Zbog čega je deo roditelja doneo tako radikalnu odluku da već na polugodištu ispiše svoje dete iz razreda pročitajte OVDE.

Autor: Dejan Đolović

  • brasa

    21.02.2016 13:37
    Marko koje nebuloze nemogu da verujem, pa raspitaj se malo, najbolji uca kod koga su se svi grabili da upisu decu u Tozinoj nije deci davao domace, po njemu treba da uce u skoli a kod kuce da se igraju i zabavljaju i sta je u tome lose, nezaboravi da su to bukvalno klinci, trba im ogaditi skolu od p[rvog dana mozda, smesno
  • 111

    20.02.2016 15:19
    Da,da a zasto racunati procenat od citavog odelenja (27)...pa kako mogu dati podrsku roditelji koji su ispisali svoju decu...podrsku je dalo 17 roditelja od ukupno 20 roditelja cija su deca ostala u odelenju kod "uciteljice pod nadzorom" . Sa ovim zavrsavam svaku prepisku,jer nema smisla komunicirati sa osobama koja nisu upucena u celokupnu situaciju.
  • sdragan

    20.02.2016 09:43
    Kako bi to lepo svojevremeno rekao Pera Lukovic :"Antropolozi ce jednoga dana...za 1000-2000 godina, kada nas budu iskopavali, otkriti da ja na ovim prostorima (bivse YU) do 90-tih godina dvadesetog veka postajala i zivela jedna vrsta ljudi...A nakon toga smo mutirali u neke sasvim druge ljude"!
    Tako i sa ovim slucajem...Roditelji te jadne dece, koja su se ispisala su mutanti...Nece njima pomoci ni privatna skola ni megagiga fakulteti...nema njima pomoci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti