Izbore će pratiti ograničena posmatračka misija OEBS-a

Izbore u Srbiji pratiće ograničena posmatračka misija Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (OIDHR), a posmatrači će najverovatnije doći oko 17. marta, rekao je portparol OIDHR Tom Rajmer.

"Nisam još siguran u pogledu veličine i sastava posmatračke misije, ili broja dugoročnih posmatrača, ali to će biti na linijama poslednje misije koju smo slali da prati izbore u Srbiji 2014. godine", rekao je on.

Ta misija je, kako je podsetio, imala osnovni tim od deset izbornih eksperata u Beogradu i 12 dugoročnh posmatrača koji su bili raspoređeni u grupama po dvoje u različitim delovima zemlje.

Prema njegovim rečima, dolazak posmatrača nije vezan za stepen razvoja demokratije u Srbiji već za procenu OEBS koji format misije bi Srbiji mogao najbolje da pomogne u poboljšanju izbornog procesa u skladu da obavezama preuzetim članstvom u OEBS i drugim međunarodnim standardima.

Autor: Tanjug

Teme

OEBS
  • еее

    08.03.2016 16:31
    Да се ја питам, све би их мотком најурио из Србије па нек шире своју демократију код куће. Никакво добро нам нису донели никад.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.