Optužnica protiv Vrebalova zbog zloupotreba na račun dece s posebnim potrebama

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je bivšeg predsednika opštine Novi Bečej Milivoja Vrebalova i još trojicu da su nezakonito raspolagali i prisvojli novac namenjen za adaptaciju dvorca "Heterlend" u Bočaru.

Optužnica je podignuta i protiv trojice Novosađana, suvlasnika firme "Gardi" Igora R., direktora novosadskog Instituta za sigurnost i bezbednost na radu Zorana J. i nadzornog organa u tom institutu Stojana S.

Osumnjičeni sa Instituta, kojima je bio poveren posao nadzora nad navedenim objektom, nisu pružili usluge stručnog nadzora za građevinsko-zanatske i elektroinstalerske radove firme "Gardi" i prikazali su obim i količinu radova koji realno nisu bili izvedeni na objektu. Sumnja se da su nezakonito prisvojili novac dobijen od Fonda za kapitalna ulaganja za potrebe adaptacije dvorca "Heterlend" u Bočaru, a koji je bio namenjen za smeštaj i boravak dece ometene u razvoju, navelo je tužilaštvo. Optužnica još uvek čeka potvrdu Višeg suda u Zrenjaninu.

Napušteni dvorac aristokratske porodice Hertelendi udaljen je 25 km od Novog Bečeja, a još 2011. godine Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojio je 156 miliona dinara za njegovu obnovu i tu je trebalo da bude smeštaj za decu sa smetnjama u razvoju. Veliki deo novca je uplaćen unapred, a radovi nikad nisu sprovedeni. Tu je inače trebalo i da bude zaposleno 50-ak radnika.

Milivoja Vrebalova policija je privela i 26. januara prošle godine zbog ove afere, a bio je privođen i biši direktor Fonda Momčilo Milović. MUP Srbije je tada naveo da Vrebalov, svestan činjenice da Privredno društvo "Gardi" kao izvođač radova na projektu rekonstrukcije i adaptacije objekta za potrebe dece ometene u razvoju nije obavilo radove u ugovorenom roku, nije preduzeo mere u cilju raskida ugovora, aktiviranja sredstava i nije naplatio ugovornu kaznu u punom iznosu i bankarske garancije, pa su menice u trenutku njihovog prihvatanja kao sredstva obezbeđenja plaćanja bile nenaplative.

Milivoj Vrebalov je bio kao član LDP predsednik novobečejske opštine od 2006. do 2012. godine, nakon čega je prešao u DS i izabran za potpredsednika Skupštine Vojvodine.

Autor: 021.rs

  • Istomisljenik

    09.03.2016 11:38
    @Miroslav
    Odlican komentar. Ne secam se da sam ikada procitao nesto slicno.
  • Inspektor Višekruna

    09.03.2016 07:37
    Počela predizborna hapšenja.
  • Milica

    09.03.2016 07:36
    Pocela SNS kampanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina