Šešelj iz protesta zapalio zastave EU i NATO

Lider radikala Vojislav Šešelj danas ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu u prisustvu grupe svojih pristalica zapalio je zastave Evropske unije i NATO.

On smatra da Srbija više nije nezavisna posle potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave.

Viši sud u Beogradu saopštio je da je otkazano za danas najavljeno saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

Kako se navodi na sajtu Višeg suda, sudija za prethodni postupak Odeljenja za ratne zločine otkazao je saslušanje Šešelja iz procesnih razloga, o čemu je lider SRS-a obavešten juče u ranim popodnevnim časovima. Novi datum saslušanja biće naknadno određen, naveo je Sud.

Šešelj je juče na konferenciji za novinare rekao da će se odazvati pozivu Višeg suda.

Haški tribunal najavio je da će 31. marta doneti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude.

Šešelj je više puta ponovio da neće dobrovoljno otići u Hag.

Autor: Agencije

  • Stanko

    10.03.2016 17:13
    Podrska
    Vojvodo, narod je uz tebe. Policijo deo si naroda, razmisli od koga primas naredbe. Vlast u Srbiji ne bira narod nego Brisel i Soros.
  • Lala

    10.03.2016 11:59
    ...
    Retko ,,inteligentan.. covek,mora da je patriota srcem i novcanikom.
  • ana

    10.03.2016 11:41
    Sudija, kad ama baš svi uptani advokati kažu da više uopšte ne mogu da predvide ishode procesa a ranije su omašivali manje od 10 posto to znači da je pravo umrlo u Srbiji. Videli smo javno pred 6 ili koliko miliona svedoka kršenje prava sa taksom za tv koje su naplaćene i neobveznicima. Pta li tek rade tajno?
    JP da spadne na vredjanje i nepoštovanje svojih klijenataod kojih žuvi i to čak i bez rada. Sudijama vratiti plate na staro i takse a tu razliku prebaciti policiji koja sve odradjuje kao Sizif.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija