Direktor novosadske Dečije bolnice podneo ostavku

Profesor Slobodan Grebeldinger, specijalista dečije hirurgije i vaskularne hirurgije, više nije direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Sa te dužnosti na njegov lični zahtev razrešila ga je Pokrajinska vlada. Kako je sam objasnio za 021, prema redovnoj zakonskoj proceduri u februaru je istekao mandat nadzornom i upravnom odboru koji mu je pre skoro četiri godine dao mandat, zbog čega je odlučio da podnese ostavku. 

"Trenutno sledi veliki investicioni ciklus i ja jednostavnmo smatram da moram da dobijem poverenje novog nadzornog i upravnog odbora. Svakako ću se kandidovati za direktora bolnice čim se raspiše konkurs, a oni će proceniti jesam li prethodnih godina dobro radio ili ne, pa će na osnovu toga možda ponovo da me izaberu. jako je važno da upravni odbor i direktor dobro funkcionišu", rekao je Grebeldinger.

On je napomenuo da ova ostavka nema nikakve veze sa predstojećim izborima niti sa politikom.

Umesto Grebeldingera, za vršioca dužnosti direktora Dečije bolnice imenovan je Zoran Nosović, diplomirani ekonomista, inače do nedavno pomoćnik direktora za finansijske poslove.

Prema zakonu, kada je direktor bolnice nemedicinsko osoblje, kao njegov savetnik se postavlja medicinsko lice, tako da trenutno Slobodan Grebeldinger vrši funkciju pomoćnika direktora za zdravstvo, a radi i na mestu vaskularnog hirurga.

Autor: Gordana Ćosić

  • Lana

    16.03.2016 22:01
    Direktor
    Dobar izbor VD direktora! Samo napred Zorane!!!
  • Novosadjanka

    16.03.2016 19:56
    Sve pohvale
    Sve pohvale doktorima i kompletnom osoblju decje bolnice. Zahvalni roditelj
  • micko

    16.03.2016 17:57
    sve pohvale
    Sve pohvale na racun doktora,kao obican roditelj kome je doktor lecio dete imam jako pozitivna iskustva,jednostavno cim udjes u ordinaciju covek ti ulije poverenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti