Krivične prijave protiv maloletnika koji su dečaka terali da pije urin

Protiv maloletnika koji su zlostavljali učenika novosadske Osnovne škole "Branko Radičević" očekuje se podnošenje krivičnih prijava, kaže za 021 zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu Mirjana Vujičić.

Kako dodaje, dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva obavešten je o događaju u školi, a kvalifikovao ih je kao krivična dela Zlostavljanje i mučenje, kao i nanošenje lakih telesnih povreda.

"U toku je predistražni postupak koji vodi policija radi prikupljanja dokaza i obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za uspešno vođenje krivičnog postupka. Nakon toga očekuje se podnošenje krivične prijave protiv svih maloletnika za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo", kaže Vujičićeva za 021.rs.

Podsetimo, nekoliko učenika osmog razreda OŠ "Branko Radičević" mesecima su maltretirali mlađeg dečaka iz šestog razreda Ž. J, uglavnom u školskom toaletu. Majka je na detetu uočavala priklještene prste, a javnost je uznemirio slučaj od pre osam dana, kada je pomenuta grupa momaka naterala Ž. J. da pije urin iz boce u koju su oni prethodno urinirali.

Tu priču čitajte OVDE.

Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

  • nepoznat

    06.07.2016 13:44
    kaze sam tuzilac
    Kaze tuzilac: "Kako dodaje, dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva obavešten je o događaju u školi, a kvalifikovao ih je kao krivična dela Zlostavljanje i mučenje..."

    Znaci i tuzilac tj. sud kaze KRIVICNO DELO a opet za to krivicno delo niko nece odgovarati?? A nece odgovarati jer nema kazne, posto premestanje iz skole i ukor nisu kazne za KRIVICNA dela nego zatvor ili ogromna novcana kazna...

    Kakav zbunjeni zatucani narod da ne vidi nesto iz aviona uocljivo...srednji vek je za vas visoka i nedostizna civilizacija posto se vidi ponasanje daleko primitivnije od 15og veka...
  • sanja

    23.03.2016 10:04
    Kakve veze ima politika sa huliganstvom?!Pa neki od nas su rasli u 90-tim vreme kad ljudski život nije značio ništa pa nismo išli okolo i maltretirali decu.O čemu vi pričate?Sve se do nosi iz kuće jer su roditelji,nastavnici i svi ostali izgubili autoritet...Druga stvar je verovatno da su ti nasilnici model ponašanja doneli od kuće ne branim ih ali vrlo moguće da su i sami zlostavljani i kad se tolika agresivnog ucauri u malom mozgu velika je verovatnoca da to dete zlostavljanje posmatra kao normalnu stvar.Ne krivite druge i državu za svoje neznanje i loše postupke u vaspitanju.
  • Televizija utiče

    23.03.2016 07:13
    Nasilnici su između ostalog, videli modele nasilništva i popularnost agresije i na javnim kanalima, nabrojao bih RTS1, B92 i Prvu, kao sigurne kanale na kojima filmski urednici pažljivo biraju filmski i serijski program kako bi propagirali agresiju i zlo. Taj deo je siguran i poznato je stručnjacima zašto neko dodatno plaća filmske urednike da u zemlji u krizi emituju takve sadržaje. Naravno, to nijedan pametan čovek ne bi radio, ako nije ekstra finansijki motivisan za to, plus sa manjkom etike i morala. Naravno i rijaliti programi dodaju u popularnosti nasilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.