Jovan Dejanović donirao tablet računare ŠOSO "Milan Petrović"

Osam tablet računara uručeno je Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", a donacija je stigla od nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine i gradske Skupštine Novog Sada Jovana Dejanovića.
Ovogodišnji dobitnik Februarske nagrade zajedno je sa predsednicom Skupštine Grada Novog Sada Jelenom Crnogorac posetio ŠOSO "Milan Petrović", gde je donacija svečano uručena. Osam tablet računara biće korišćeni kao komunikatori za decu koja nemaju mogućnost govora.
 
"Ako sam mogao negde da pomognem to sam činio. Ovog puta bila je takva okolnost da sam, primajući Februarsku nagradu, uz 'golubicu' dobio i 130 hiljada dinara. Odmah sam, bez dvoumljenja, doneo odluku da taj deo sredstva ide školi 'Milan Petrović'. Svestan sam da nije veliki novac u pitanju, ali koliko-toliko može da pomogne. Moja odluka je naišla na odobravanje, a mali prilog će značiti i poboljšanje rada jednog broja dece", objasnio je Dejanović.
 
Tablet računare kao komunikatore koristiće oko 80 učenika koji nemaju glasovne mogućnosti, a direktorica ŠOSO "Milan Petrović" Slavica Marković poručila je da joj je velika čast što je za donaciju izabrana baš ta škola.
 
"Velika je sreća i čast što smo izabrani, a izabran znači i veliku odgovornost, a svakako i zadovoljenje velikih potreba naših korisnika. Ova savremena tehnologija će omogućiti komunikaciju naših učenika, iskazivanje snaga i sposobnosti i uopšte mogućnost da na taj način razgovaraju sa nama, s obzirom na to da im je podrška takve vrste potrebna", rekla je Markovićeva.
 
Autor: 021.rs
  • Crtanje

    25.03.2016 09:45
    Radi se o tome da nas ulaganje u decu sa posebnim potrebama neće izvući. Za to vreme, dok nama preporučuju da svaki dinar bacimo u bunar, oni odvode našu talentovanu decu.
    Zaista bi trebalo da razmislite, malo dublje, o mojoj "gluposti".
    Niko ovde ne vre]a decu sa psoebnim potrebama. Ali, ;injenica je da se u zadnjih bar 10 godina SVE ulaže u njih, a NIŠTA u talente.
    Ipak, priznaćete, malo je to čudno. Rade li to Kinezi? A to se radi zahvaljujući glupim ljudima koji žele da se osećaju europejcima, da budu IN, da misle da su humani, napredni.... a čine ogromnu glupost na veliko zadovoljstvo onih sa zapada, koji nam i spremaju jelo tipa Parovi. Te ideje dolaze preko NVO i raznih tapšanja po ramenu. "Znate, mi to kod nas ovako0 radimo..." Pa, neko lansira i rakete. Možemo li i mi tako?
    Nadam se, da sam Vam sada nacrtao svoje zapažanje. E, sad razmislite ko će to dete da pomaže do kraja života. Njegovi vršnjaci - ili talenti koji će da zarađuju?
  • Pufta

    24.03.2016 20:50
    @Dokle?
    Pretpostavljam da verujete da treba ulagati samo u pametne, lepe, plave i visoke, a ostale u furunu. Bilo je takvih ideja i ranije, ali nisu prošle... Neće ni ova vaša glupost...
  • Dokle?

    24.03.2016 16:26
    Onoga dana, kad budem pročitao vest da se maksimalno doniraju škole za nadarenu decu, i stipendira genijalnost, da naša, deca mogu otići na takmičenja u inostranstvo - poverovaću da za Srbiju ima nade. Do tada, sprovodi se ono što je od interesa za strane sile, koje nam ovakvo ponašanje i preporučuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti