Ko ne plati tv taksu, ostaje bez popusta

Građani koji ne budu plaćali TV pretplatu izgubiće pravo na popust na struju od pet odsto kao redovne platiše.

Kako je taksa za javni servis postala obavezni deo računa za električnu energiju, građani više ne mogu da odluče da li će platiti samo potrošene kilovate ili i pretplatu.

"Upravo iznos od 150 dinara za RTS je prosečna mesečna ušteda koju potrošači imaju ako plate struju do 25. dana u mesecu. Ono što su ranije štedeli kao redovne platiše ode u kasu nacionalnog servisa", pišu Novosti.

U Elektroprivredi Srbije rekli su da vezivanje te dve stavke nije njihova odluka.

"Prema odluci Vlade Srbije, Zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis usvojen je u Skupštini Srbije i EPS poštuje sve odredbe zakona, koje predviđaju da je taksa obavezni element računa i naplaćuje se objedinjeno i istovremeno sa naplatom električne energije", kažu u EPS-u.

Kako navode, na računu je precizno naveden iznos uplate i rok do kojeg treba uplatiti da bi bio ostvaren popust od pet odsto.

Taksa za RTS od 150 dinara uvedena je od 1. janura na predlog Vlade Srbije, a zakon kojim se to reguliše usvojen je u Skupštini Srbije.

Autor: Novosti

  • tata

    31.03.2016 16:35
    Niste ovako pričali na predizbornim skupovima, niste. Dakle, vi ste lažovi, a ko laže taj i krade. Znači, kriminalci ste!
  • Brus Vilis

    31.03.2016 16:33
    Pošto ne mogu da skontam tu vezu izmedju tv pretplate i elektrodistribucije, jel možete da mi odgovorite da li je od pola 11 naveče jeftiniji tv program i kako stojimo s vikendom? I hoćel' biti nekakvog popusta, tipa: ko tri dana za redom ne pere veš četvrti dan ima free tv?
  • Smrdija

    31.03.2016 16:08
    Koja je ovo jama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.