Abdeslam će biti izručen Francuskoj

Belgijski sud presudio je danas da osumnjičeni za terorističke napade u Parizu Salah Abdeslam bude izručen Francuskoj, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.
- Belgijske i francuske vlasti će sada zajednički odlučiti o načinu i roku izručenja - navodi se u saopštenju tužilaštva. Abdeslamov advokat je ranije danas rekao da Abdeslam želi da saradjuje sa francuskim vlastima i da želi da ga Belgija izruči Francuskoj.
 
Abdeslam je u pritvoru u Brižu od 18. marta, a sa istražnim organima nije razgovarao od samoubilačkih napada na aerodromu i metrou u Briselu prošle nedelje. On je povezan sa nekoliko osoba umešanih u te terorističke napade u belgijskoj prestonici.
 
Abdeslam je jedan od glavnih osumnjičenih za terorističke napade u Parizu 13. novembra prošle godine, u kojima je ubijeno 130 ljudi. Nakon napada u Briselu 22. marta, Abdeslam je odgovorio na neka pitanja istražitelja, ali je nakon toga iskoristio pravo odbrane ćutanjem.
 
Istražni organi smatraju da su napade u Parizu i Briselu izvršili militanti iz iste mreže Islamske države.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet