Lončar: Normalno je imati svog psihijatra

U Srbiji je i dalje sramota reći da ideš kod psihijatra i da imaš problem, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je naglasio da takvu praksu treba prekinuti.

"Normalna je stvar obratiti se kada ti je potrebna pomoć i imati svog psihijatra", rekao je ministar i najavio je danas da će uskoro u domovima zdravlja početi da dežuraju psihijatri, a cilj toga je da se "psihijatri približe građanima" i da se unapredi prevencija i lečenje psihičkih poremećaja.

Lončar je u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" najavio da će se uskoro napraviti rasporedi prema kojima bi psihijatri po nekoliko dana nedeljno boravili u domovima zdravlja i tamo razgovarali sa pacijentima.

"Cilj je da psihijatri budu sa pacijentima, razgovaraju sa njima i da se iz domova zdravlja pravi dalja procena", kazao je Lončar.

Autor: Beta

  • Hitan slučaj

    08.04.2016 17:56
    Nemam para kao ovaj, pa tražio državnog.
    Zakaz'o mi za iduću godinu.
  • Lala

    08.04.2016 10:49
    Nenormalno
    A ja mislio da je normalno imati normalnu državu a ne psihijatra.
  • Lovac Luka

    07.04.2016 20:42
    bolje bi bilo
    Najbolje bi bilo da Ministar finansija dolazi da razgovara sa pacijentima a i sa zaposlenima,efekat bi bio mnogo bolji.Nama,gradjanima stres i navodnu potrebu za psihijatrom najvise izaziva VLADA.Da su pojedini iz Vlade prvo isli kod psihijatra ne bi ni gradjanima bio potreban razgovor.A gosp Ministar zdravlja koji se ne razume kako trenutno funkcionise zdravstveni sistem,bolje da nauci,mozda donese reformu komplikovane zdravstvene administracije i tako pomogne eventualnim pacijentima a svoj obraz neka ne pere preko zdravstvenih radnika koje svaki dan svojim stavovima,idejama i primanjima omalovazava i degradira.BOLESNA NACIJA SE NE RADJA,ONA SE STVARA a PREVENTIVA JE UVEK NAJBOLJI LEK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.