Ispod leda na Aljasci pronađene olupine dva broda

Usled globalnog zagrevanja istraživači američke Nacionalne okeanske i atmosferske administracije (NOAA) u blizini Aljaske pronašli su olupine dva broda namenjena za lov na kitove koji datiraju iz 19. veka.

Olupine su pronađene u blizini gradića Vejnrajt na severozapadnoj obali Aljaske.

Dva broda su deo flote od 33 broda za lov na kitove koji su potonuli davne 1871. godine. U to vreme, prema podacima, na brodovima se nalazilo 1.200 uhvaćenih kitova dok se veliki broj ljudi uspeo spasiti.

Tim arheologa pronašao je dve olupine, a ispod hladne vode i leda iskopana su i sidra, lanci i oprema za lovljenje kitova.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva