"The Jesus And Mary Chain" i još 17 novih izvođača na ovogodišnjem Exitu

Škotski bend "The Jesus And Mary Chain" nastupiće na glavnoj bini Exita stupiće u četvrtak, 6. jula.
JAMC su prvi indie-rock bend zbog koga je ova žanrovska oznaka izmišljena još 1985. godine. Njihov debi album "Psychocandy" smatra se remek delom koje je promenilo tok muzike, udarajući temelj savremenoj alternativnoj rok kulturi. 
 
Svoj dolazak na Addiko Fusion binu na platou ispred Muzeja na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave već su potvrdili "The Damned" i hip-hop umetnica Princess Nokia, a sada im se pridružuje još 16 bendova i autora.
 
U četvrtak, 6. jula na na Exit se vraćaju Bjesovi, čijih šest albuma prožimaju vrlo ličnim tekstovi, uz neke od antologijskih rifova regionalne rok scene. Iste noći dolazi i zagrebački hip-hop sastav Elemental. U petak na Addiko Fusion binu dolazi izraelski disident Zeev Tene, čije su pesme i kritika sukoba na Bliskom istoku, domaćoj publici poznati iz filma "Valcer sa Baširom". Iste noći Kanda, Kodža i Nebojša predstaviće novi album "Uživo", dok će Dejan Petrović, širom sveta poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike u modernim aranžmanima, svoju autentičnu fuziju predvođenu trubom doneti i na Tvrđavu. Na Fusion binu vraćaju se i bosanski rege sastav Zoster, a beogradska elektro pop muzičarka, poznata iz bendova Xanax i Svemirci, Sana Garić, publici će predstaviti debi album "Svet za nas".
 
U subotu im se pridružuje Godsleep, hevi rok bend iz Grčke, jedan od najboljih psihodelik rok bendova sa Balkanskog poluostrva, a isti dan na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće tamburaški orkestar Zvonka Bogdana
 
U subotu na Fusion stižu i Sve Barabe ovdašnje hip-hop scene predvođene Ajs Nigrutinom, a iste noći dolazi Zabranjeno pušenje, koje predvodi vokal Davor Sučić. Desert i stoner rock bend Egypt stiže pravo iz čuvenog američkog grada Farga i donosi svoju prepoznatiljvu energiju i jake bluz rifove uz sirov vokal frontmena Arona Esterbija. 
 
Jedan od najupečatljivijih vokala sa ovih prostora Masimo Savić pridružiće se na Addiko Fusion bini u nedelju, 9. jula. U nedelju dolaze i svetski poznati surf rokeri The Bambi Molesters, a čast gitarske muzike odbraniće i skup dobro poznatih muzičara iz čak tri generacije i četiri muzičke grupe, predvođen Canetom iz Partibrejkersa, Škrtice. Nastupiće i Ortodox Celts i beogradski "metalizovani" pank bend Mortal Kombat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.