Nokia otpušta 15.000 radnika širom sveta

Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokia verovatno će otpustiti između 10 i 15 hiljada radnika širom sveta, što je znatno više od najavljenog, posle okončanja procesa preuzimanja francusko-američkog rivala Alkatel-Lusena, izjavio je jedan predstavnik finskog sindikata.

"Nismo čuli nijednu zvaničnu brojku, ali oslanjajući se na informacije dobijene od naših kontakata iz sindikata, procenjujem da će globalni efekat ove runde biti otpuštanje između 10 i 15 hiljada zaposlenih", izjavio je predstavnik finskog sindikata Risto Lehtilahti.

To je, kako dodaje, čak 14 odsto od ukupne radne snage Nokije od 104.000 zaposlenih.

Finska kompanija je ranije objavila da će otpustiti oko 2.400 radnika u Finskoj i Nemačkoj, u sklopu programa rezanja troškova, ali nije precizirala cifru za otpuštanja u celom svetu. Nokija je u aprilu pokrenula program racionalizacije s ciljem smanjenja operativnih troškova za 900 miliona evra do 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija