Tokio najbolji za život, na listi nijednog balkanskog grada

Prema redovnom istraživanju britanskog trend magazina "Monocle" Tokio je najbolji grad za život, slede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen.

Na listi deset najboljih gradova za život u svetu našli su se još Melburn, Sidnej, Kjoto, Vankuver, Helsinki, Cirih, Madrid, Hamburg, Lisabon, Diseldorf, Hong Kong....

Na svetskoj listi najboljih gradova za život ove godine nije se našao nijedan grad sa Balkana. Od deset najboljih gradova za život sa liste časopisa, njih pet je u Evropi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku.

Inače, parametri korišćeni u istraživanju se isključivo zasnivaju na životnom standardu u gradovima i mišljenju stanovništva, napominju autori i dodaju da je uglavnom reč o bezbednosti, zdravstvenom sistemu, obrazovanju, stopi kriminala, mogućnosti za zabavu i kvalitetu gradskog prevoza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija