Samsung gubi pet milijardi dolara zbog povlačenja "Galaxy Note 7"

Povlačenje telefona "Galaxy Note 7" će ovu kompaniju koštati oko tri milijarde dolara tokom tekućeg i narednog kvartala, što ukupan trošak povećava na 5,3 milijardi dolara.

Samsung je ranije ove nedelje već smanjio planiranu dobit za 2,3 milijarde dolara, iznos koji može da ugrozi celokupan poslovni dobitak, a u tu sumu nisu uračunati troškovi prvog povlačenja pametnog telefona "Galaxy Note".

Ipak, najveći proizvođač pametnih telefona na svetu ima dovoljno kapitala da apsorbuje šok koji je usledio posle povlačenje telefona. Menadžment procenjuje da će generisati prihod od 4,6 milijarde dolara operativnog prihoda u trećem kvartalu ove godine.

Rukovodstvo kompanije je najavilo da će napraviti značajne promene u procesima osiguravanja kvaliteta.

Podsećamo da je Samsung pre par dana objavio da trajno prekida proizvodnju pametnog telefona Galaxy Note zbog bezbednosti kupaca.

Samsung je počeo da povlači taj model telefona pošto su se neki od njih zapalili tokom punjenja, verovatno zbog problema s litijumskom baterijom. Kupci su mogli da zamene telefone za nove, ali je bilo slučajeva da su se i novi zapalili, zbog čega je Samsung saopštio da u celini prekida prodaju tog modela.

  • Zivan

    16.10.2016 12:40
    Hteli su po svaku cenu da novi tip pametnog telefona ubace na tržište pre Aple; zbrzali su proces tehnološkog usavršavanja, potom i sam proizvodni proces i- dogodio se kiks...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.