Banke više zaradile, a delile otkaze

Bankarski sektor Srbije u prvih devet meseci ove godine ostvario je pozitivan neto finansijski rezultat pre oporezivanja od 32,8 milijardi dinara.

To je za 23,1 odsto više nego u istom period prethodne godine, navedeno je u izveštaju Narodne banke Srbije za treće tomesečje 2016.

Bankarski sektor Srbije je na kraju septembra 2016. godine činilo 30 banaka sa organizacionom mrežom od 1.717 poslovnih jedinica što je nepromenjeno u odnosu na kraj prethodnog tromesečja i sa 24.021 zaposlenih, odnosno 107 manje u odnosu na kraj prethodnog tromesečja.

Sa ukupnim dobitkom od 37,3 milijarde dinara, poslovale su 22 banke, dok je osam banaka ostvarilo negativan finansijski rezultat u ukupnom iznosu od 4,5 milijardi dinara.

  • Preduzetnik

    21.12.2016 08:35
    SDK
    Monopolsko udruženje koje je omogućio "expert" od 1000 evra, sada muzičar, a trebao bi "da svira klavir" u Zabeli!
    Privrednici treba da pokrenu inicijativu i ponovo "stvore" SDK i vrše međusobna plaćanja bez ovih aždaja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.