Auto-industrija mora da se prilagodi Trampu

Direktor "Fijat Krajsler automobila" Serdjo Markione rekao je danas da će auto-industrija morati da se prilagodi taktici budućeg američkog predsednika Donalda Trampa.
"Ovo je nova teritorija za većinu nas. Niko od nas ranije nije imao predsednika koji tvituje", rekao je Markione na okruglom stolu s novinarima tokom godišnjeg Sajma automobila u Detroitu.
 
Markione je rekao da je odluka njegove kompanije, objavljena juče, da će investirati milijardu dolara u dva automobilska pogona u SAD za proizvodnju tri nova modela vozila "Džip" (Jeep) čime će se otvoriti 2.000 novih radnih mesta, pripremana već neko vreme i da to nije odlučeno pod uticajem Trampa.
 
Tramp je danas u tviter poruci pozdravio najave Fijat Krajslera i Ford Motorsa da će proširiti svoje fabrike u SAD i zaposliti američke radnike. Tramp je napisao: "Konačno se dešava" i zahvalio Fordu i Fijat Krajsleru što će investirati u SAD.
 
On je ranije kritikovao strategiju automobilske industrije da proizvodi vozila u Meksiku i uvozi ih u SAD. Zapretio je uvodjenjem carine od 35 odsto i rekao da vozila treba da se prave u SAD, da na njima rade američki radnici.
 
Ford je prošle nedelje odustao od plana izgradnje fabrike malih automobila za 1,6 milijardi dolara u Meksiku i saopštio da će 700 miliona dolara uložiti u proširenje pogona u Mičigenu za pravljenje novih električnih vozila i vozila bez vozača.
 
Direktori Dženeral Motorsa i Folksvagena rekli su na sajmu da ne planiraju da promene programe proizvodnje uprkos Trampovoj pretnji uvodjenjem carine.
  • Gavra

    10.01.2017 01:00
    dosta je bilo Ševroleta iz Kor
    dosta je bilo Ševroleta iz Koreje ... američka vozila proizvedena u americi su robusna , pouzdana , dugo traju ali troše malo više benzina ... evropski GM pravi Opele koji nisu ni blizu kvalitetu pravih evropskih automobila , ali su jevtini . Folksavagen je oduvek važio za narodni auto i bio jevtin, pouzdan i sve manje kvalitetan .a Fijat će da se proslavi u americi ? !! Krajzler hoće i nadam se da će i kod nas nešto proizvoditi ?
    Naš 500L je za nas savim ok , mada treba pokrenuti još jednu fabriku u Srbiji . Malo smo zakasnili za komšijama , ali ima još nekih zainteresovanih mada ovaj put ne bih prihvatio kineze i,ruse i indijce osim za privredna vozila .... Tojota ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija