Izračunajte u koliko odsto najbogatijih spadate

Organizacija Oxfam i ove godine objavila je izveštaj koji upozorava na rast nejednakosti u svetu.

Ove godine istakli su da osam najbogatijih na svetu - na vrhu je osnivač Microsofta Bil Gejts - ima jednako bogatstvo kao i najsiromašnija polovina svetske populacije.

Oxfam je pozvao na humaniju ekonomiju i apelovao na vlade sveta da nametnu veći porez bogatijima i smanje plate i poreske olakšice direktorima. Žele da bogati plaćaju veće poreze i pozivaju kompanije da plate radnike dovoljno kako bi mogli da pokriju sve životne troškove.

Kritičari Oxfamovog izveštaja smatraju da "jedan odsto najbogatijih" nije problem. Smatraju da je njihovo bogatstvo nebitno za život većine ljude. Kritičari upozoravaju da čak i kada bi se njihovo bogatstvo raspodelilo na čitavu svetsku populaciju, da bi se radilo o beznačajnim iznosima koji ne bi mogli da poboljšaju život siromašnih.

Na stranici globalrichlist.com možete izračunati u koliko najbogatijih ljudi na svetu spadate. Nude dve verzije računanja - na temelju godišnjeg neto prihoda, a drugi se temelji na vrednosti imovine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija