Katanac na 40 benzinskih pumpi

Poreski inspektori u ovoj godini kontrolisali su do sada 103 benzinske stanice u Srbiji i nepravilnosti u poslovanju utvrdili u oko 40 odsto kontrolisanih objekata.
Katanac na 40 benzinskih pumpi
Foto: Pixabay
Kako je rečeno u Poreskoj upravi, zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju, privremeno je zatvoreno 40 benzinskih pumpi. Među njima ima i najvećih prometnika naftnih derivata u Srbiji.
 
Kod tih 40 privremeno zatvorenih objekata, kako su naveli u PU, utvrđene su nepravilnosti kao što su neevidentiranja prometa, neizdavanja fiskalnih računa, angažovanje neprijavljenih radnika, ali i nevođenje ili neažurno vođenje poslovnih knjiga.
 
PU podseća da su u istom periodu prošle godine kontrolisane 102 benzinske stanice u Srbiji i da su nepravilnosti u radu, zbog kojih su pumpe bile privremeno zatvorene na sedam dana, utvrđene kod 29 pumpi, odnosno u oko 28 odsto kontrolisanih objekata.
  • Šofer

    22.05.2017 22:10
    a još kad bi merili
    Koliko izađe goriva, a koliko piše na meraču... ne znam da li bi ostala koja otvorena ?
  • kad cete biti realni

    20.05.2017 15:31
    vama ni bog ne odgovara
    TREBA ODNEKUD POCETI, SAMO TREBA I CESTE KONTROLE, AKO SE TO RADI JEDNOM GODISNJE VLASNICI PUMPI SE DEBELO NAKRADU I KAZNE IM NE ZNACE NISTA, ALI VEC I TO STO SE ZATVARAJU I OSTAJU BEZ PROFITA CE IH UZDRMATI. ZATO FISE INSPEKTORA VISE RADA POSTOJECIH, MANJE TRPANJA U DJEPOVE DA SE NE ODGOVARA I POLAKO CE SE UVESTI RED I POSTOVATI ZAKON.
  • Vaske

    20.05.2017 12:54
    Svi kradu i zabole ih uvo za vas i vaše kazne,krenite od vrha vlasti,a da tu nema ko ,to traje decenijama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.