Rusija će imati svoju kriptovalutu - kriptorublju

Rusija će pustiti u promet sopstvenu kriptovalutu — kriptorublju, saopštio je ministar za telekomunikacije Nikolaj Nikiforov na zatvorenoj sednici sa članovima Moskovskog kluba.
Rusija će imati svoju kriptovalutu - kriptorublju
Foto: Pixabay
Prema njegovim rečima, stvaranje sopstvene kriptovalute je inicijativa predsednika Rusije Vladimira Putina.
 
"Sa sigurnošću izjavljujem da ćemo pustiti u promet kriptovalutu, iz prostog razloga: ako mi ne uradimo to, za dva meseca će to uraditi naši susedi iz Evroazijskog ekonomskog saveza", rekao je Nikiforov.
 
Radi efikasnosti kriptorublja treba da isplati porez na dohodak građana. Stoga, ako vlasnik ne bude mogao da objasni poreklo njegove kriptovalute, prilikom konverzije u ruske rublje od njega će uzimati porez od 13 odsto od čitave sume. Uostalom, Nikiforov je dodao da će o svim tim pitanjima još biti razgovora.
 
Ministar za telekomunikacije je naglasio da stvaranje kriptorublje ne znači legalizaciju bitkoina i drugih kriptovaluta. Prema rečima Nikiforova, najverovatnije će to biti zatvoreni model sa određenim obimom regularnih emisija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.