Strmoglav pad Trampa na listi najbogatijih

Američki predsednik Donald Tramp pao je za 92 mesta na Forbsovoj listi najbogatijih Amerikanaca za 2017. godinu, na 248 mesto, a njegovo neto bogatstvo je 600 miliona dolara manje u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u danas objavljenoj listi.
Strmoglav pad Trampa na listi najbogatijih
Foto: Pixabay
Na prvom mestu je 24. godinu zaredom osnivač Majkrosofta Bil Gejts. Američki predsednik na listi 400 najbogatijih Amerikanaca deli mesto sa osnivačem Snepa (Snap), dvadesetsedmogodišnjim Evanom Spiglom.
 
Tramp je sa bogatstvom od 3,1 milijardu dolara na 248. mestu na spisku milijardera, naveo je Forbs, dok je 2016. godine bio na 156. mestu.
 
Teško njujorško tržište nekretnina, posebno za maloprodajne lokacije, skupa tužba i skupa predsednička kampanja, sve to je doprinelo padu imovine 45. američkog predsednika, naveo je Forbs.
 
Na drugom mestu ove godine je generalni direktor Amazona Džef Bezos, drugu godinu zaredom, sa neto bogatstvom od 81,5 milijardi dolara. Voren Bafet je na trećem mestu sa neto bogatstvom od 78 milijardi dolara.
 
Prema Forbsu minimalno neto bogatstvo potrebno da bi neko bio ušao na spisak 400 najbogatijih u SAD dostiglo je dve milijarde dolara ove godine, u odnosu na 1,7 milijardu 2015. i 2016.
 
Ukupno neto bogatstvo 400 milijardera na Forbsovoj listi je ove godine dostiglo rekordnih 2.700 milijardi dolara, u odnosu na 2.400 milijardi dolara 2016.
 
Na listi su 22 nova imena. Među njima je suosnivač Arizona ledenog čaja Don Vutađo, suosnivač Netfliksa Rid Hejstings i osnivač firme "Tito's Handmade Vodka" Tito Bveridž. Njih 22 koji su bili na spisku prošle godine nije dostiglo potrebni minimum od dve milijarde dolara ove godine i ispalo je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija