Slovenački mediji: Kostić kupuje Merkator-S

Biznismen Miodrag Kostić koji je u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zainteresovan je i za kupovinu Merkatora-S, maloprodajnog lanca Agrokora u Srbiji, piše slovenački portal Siol.net.
Slovenački mediji: Kostić kupuje Merkator-S
Foto: Pixabay
Pozivajući se na neimenovane izvore, slovenački portal piše da je Kostić poslednjih nekoliko sedmica od austrijskih i italijanskih banaka otkupio njihove potražnje prema Merkatoru za oko 28 miliona evra.
 
Pri kraju su i njegovi pregovori s konzorcijumom banaka koje su Merkatoru dale kredit o kupovini još 14 miliona evra potraživanja od te kompanije, navodi portal.
 
Prva Kostićeva investicija u Sloveniji bila je kupovina hotela Kempinski u Portorožu za 24 miliona evra 2015. godine, a jedan je od većih deoničara Gorenjske banke u kojoj želi da otkupi većinski vlasnički udeo od slovenačkih fondova.
  • Vladimir

    22.10.2017 16:51
    MP cene i Vlasnici
    Da malo pojasnim neupućenima!
    Cene u maloprodaji formira dobavljač tj. proizvodjač- Trgovaci se ugrade u proseku 8-12% na prehrambene proizvode, tehnika i ostalo je druga priča.
    Što se tiče trgovinskih lanaca u Srbiji bitno je da Srpski radnik radi, al kao i u celoj državi 65% radnika radi za minimalac. To je na državi da nadje rešenje....
    Što se tiče istih tih trgovinskih lanaca ne bitno je ko je vlasnik već koliko procenata je zastupljen proizvod proizveden u Srbiji, a ne uvozni. Jer isti ti proizvodi proizvedeni u Srbiji su vlasnici većinom strane kompanije, tako da manite me Kupujmo domaće, jer jedini domaći proizvod je onaj gde je sirovina kupljena u srbiji i onda proizvod proizveden u Srbiji.
    Sve ostalo je mazanje očiju javnosti.
    Da li će vlasnik neke kompanije biti Nemac, Srtbin, Turčin,.... je nebitno dokle god se plaća porez, Sociajnlo, Penziono za radnika.
    A ne da vam 500k-700k radnika radi na crno. Sve je to super dok taj neko može da radi, a kad ne bude mogao, pada na teret .... nekome.
    Sretno bilo svima koji rade u propalim firmama i ako ih kupi neko i stavi nazad na noge, a ne ko većina privatizacija u srbiji ostanu bez posla i bez ičega.
  • slazem se Oki

    21.10.2017 21:13
    svi megalomani
    Jednog dana pucaju kao i Todoric, misle da se sirenjem jos vise obogate i zaduzuju se do besvesti a onda jedna karika u lancu puca i sve ode k vragu pa ce tako biti i sa biznismenom svercerom
  • Anonimus

    21.10.2017 16:23
    Odmah će otpustiti 20 odsto zaposlenih, cene, u proseku, podići za najmanje 10 odsto, a na našem tržiuštu među velikim trgovačkim lancima vlada duopol. Država bi trebalo da Merkator S rasparča na Merkator, Rodu i Ideju i prodaje ih ponaosob, upravo da bi pojačala konkurenciju među velikm maloprodajnim lancima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.