Dinar sutra ponovo beleži rekord

Dinar će u sredu zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 118,54 dinara za jedan evro, što će biti najniža vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
Dinar sutra ponovo beleži rekord
Foto: 021.rs
Evro je danas koštao 118,60 dinara.
 
Narodna banka Srbije intervenisala je danas kupovinom 15 miliona evra na medjubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.
 
Dinar će sutra prema evru biti jači za 3,9 odsto nego pre godinu dana, za 0,7 odsto jači nego pre mesec dana, a 4,2 odsto jači nego na početku ove godine.
 
Ove godine je dinar bio najslabiji 3. februara, kada je jedan evro koštao 124,01 dinara. Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je ove godine na medjubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 345 miliona evra i kupovinom milijardu i 265 miliona.
  • Građanin

    14.11.2017 18:32
    Najači kurs dinara
    Prolazim pored NIS pumpe i vidim: gorivo poskupelo?? 143,7 RSD za lit 95brzolovni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija