Otvoren stečaj u Goši

Stečaj Fabrike šinskih vozila Goša je otvoren, a prvo poverilačko ročište zakazano je za 27. decembar.
Stečajni postupak Goše pokrenula je zemunska firma "AA Kapital konsalting 2017" zbog potraživanja 400.000 evra. Za stečajnog upravnika tog preduzeća iz Smederevske Palanke imenovan je Aca Micić iz Žagubice.
 
Svi poverioci Goše imaju rok od 90 dana da prijave svoja potraživanja.
 
Goša je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme "ŽOS Trnava" koja je svoja potraživanja prenela na ćerku firmu "ŽOS Zloven" kad je tu fabriku prodala kiparskom Lisnartu.
 
Firma "AA Konsalting kapital", osnovana pre nešto više od dva meseca, kupila je ta potraživanja od "ŽOS Zlovena". Radnici Goše su od marta ove godine štrajkovali zbog neisplaćenih plata i doprinosa sve do septembra kada su ugovoreni novi poslovi i novi vlasnik počeo da isplaćuje zaostale dugove.
 
Do sada je Lisnart isplatio oko 190.000 dinara duga po radniku a duguje im se po oko 600.000 do 800.000 dinara, zavisno od visine plate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.