Francuska pokrenula istragu protiv "Epla" zbog usporavanja telefona

Francusko tužilaštvo pokrenulo je istragu o "planiranom" usporavanju mobilnih telefona "ajfon" koje je putem softverskih nadogradnji vršila kompanija "Epl".
Francuska pokrenula istragu protiv "Epla" zbog usporavanja telefona
Foto: Pixabay
Prema zakonu u Francuskoj, namerno skraćivanje radnog veka proizvoda s ciljem da ga kupac zameni je krivično delo.
 
"Epl" je u decembru priznao da je namerno usporavao starije modele "ajfona", uz objašnjenje da su baterije u tim uređajima vremenom oslabile.
 
Istragu u Francuskoj vodi agencija za zaštitu potrošača, koja radi pri Ministarstvu ekonomije. Slučaj je pokrenut posle žalbe koju je podnela grupa za zaštitu potrošača "Hop", preneo je BBC.
 
Francuska je treća zemlja koja je pokrenula istragu o aktivnostima "Epla", posle SAD i Izraela. U Francuskoj za ovo delo može biti izrečena kazna od pet odsto godišnjeg obrta firme ili zatvorska kazna za odgovorne.
 
Grupa "Hop" tvrdi da je "Epl" namerno usporio određene modele "ajfona" u vreme kada je počela prodaja novog modela "ajfon 8".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija