Evro u ponedeljak 118,50 dinara

Dinar će u ponedeljak, 22. januara zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 118,50 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
 Evro u ponedeljak 118,50 dinara
Foto: 021.rs
Dinar će u odnosu na evro biti za 4,6 odsto jači nego pre godinu dana, za 0,4 odsto jači nego pre mesec dana, a nepromenjene vrednosti u odnosu na početku ove godine.
 
Ove godine dinar je bio najslabiji 5. januara, kada je jedan evro koštao 119,00 dinara, a najjači 3. januara, kada je koštao 118,34 dinar.
 
Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je od početka ove godine na međubankarskom deviznom tržištu intervenisala prodajom 120 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija