Nastavlja se blagi procvat evrozone i u 2018. godini

Procvat proizvodnog sektora evrozone nastavljen je i na početku 2018. godine, iako nešto sporijim tempom u odnosu na rekord iz decembra.
Nastavlja se blagi procvat evrozone i u 2018. godini
Foto: Pixabay
To pokazuju rezultati istraživanja londonske kompanije Markit.
 
Indeks menadžera nabavke (PMI) za proizvodni sektor evrozone iznosio je u januaru 59,6 poena, što je u skladu sa preliminarnom procenom, ali ispod rekordnih 60,6 poena iz decembra, što je bio najbolji rezultat od juna 1997. kada se počelo sa izračunavanjem PMI, prenosi agencija Rojters. 
 
"Uzlet proizvodnog sektora evrozone nastavljen je u januaru u punom zamajcu", izjavio je glavni ekonomista Markita Kris Vilijamson, ukazujući na kontinuirano snažan rast proizvodnje i priliv novih narudžbina kako iz evrozone tako i iz inostranstva. 
 
Poslovno poverenje dodatno je poboljšano u većini zemalja, dodaju u londonskoj kompaniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija